Pannestekt hodekål med Bechamelsaus og sprø, krydrede kikerter


En perfekt kombinasjon av proteiner og fiber

En perfekt kombinasjon av proteiner og fiber

Ingredienser

Kål og topping

0.25 lite hodekål delt i 8 båter med stilken intakt

0.5 Vårløk grovhakket

10 g gresskarkjerner

Olivenolje salt og pepper

Krydrede, ovnsbakte kikerter

0.25 boks kikerter

0.25 ts røkt paprika

0.25 ts hvitløkspulver

0.5 ss olivenolje

Salt og pepper

Kremet cashewsaus

0.375 dl cashewnøtter (bløtlagt i 4 timer, om man vil fjerne anti-næringsstoffer)

0.5 fedd hvitløk

0.5 ss næringsgjær

halv ts salt

0.375 dl vann (til ønsket konsistens)

Litt pepper og sitronsaft etter smak

Slik gjør du

1.

Kikerter først

  • Forvarm ovnen til 200 °C (over- og undervarme).
  • Bland kikerter med olje, røkt paprika, hvitløkspulver, salt og pepper.
  • Fordel utover et bakepapirkledd brett og stek i 30–35 min, rør underveis. De skal bli gyldne og sprø i kantene.

2. Cashewsaus

  • Ha cashewnøtter, hvitløk, næringsgjær, salt, pepper og vann i en blender.
  • Kjør til helt glatt og kremet. Juster med mer vann om ønskelig. Smak til med sitron og eventuelt mer salt.

3. Kål

  • Skjær kålen i båter og pensle med olivenolje. Krydre lett med salt og pepper.
  • Stek i varm, stor panne (eller grill) på middels høy varme i 5 minutter per side, til den er gyllen med lett karamellisering og fortsatt har litt tyggemotstand.

4. Topping

  • Ristede gresskarkjerner i en tørr stekepanne til de popper og får farge
  • Hakket vårløk

💡 Berits tarmtips:

  • Denne retten gir deg også gode fettsyrer (fra cashewnøtter og olivenolje) og plantestoffer som styrker gode tarmbakterier. Bonus? Gresskarkjerner bidrar med både sink og magnesium – viktig for immunforsvaret og stressregulering.

Hvem skulle tro hodekål kan bli den rene delikatessen? Pannestekt i litt olje og smør blir kålskivene himmelsk gode, toppet med kremet Bechamelsaus  og crunch fra kikerter og ristede gresskarkjerner.

Kikerter, nøtter og frø bidrar med hele 16g protein per posjon – nesten på høyde med en biff – men med en ekstra bonus: hele 14 gram fiber som fôrer de gode tarmbakteriene dine og gjør fordøyelsen av protein både lettere og mer effektiv.

Fiber fra både kål, kikerter og nøtter styrker de gode tarmbakteriene mikrobiomet – en ekstra gevinst er at denne retten til forskjell fra animalske proteinkilder som kjøtt, fisk, egg og ost.

Denne retten gjør det enkelt å velge mer grønnsaker enn kjøtt.

Vil du ha flere slike #gutfriendly pålegg og frokostfavoritter? Se oppskriftene i GØT-appen og i boka På lag med magen.

 

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Du finner flere fantastisk gode oppskrifter i GØT-appen!

Andre oppskrifter