Pannestekt rosenkål med hvitløk og chili

Jeg elsker rosenkål og synes denne varianten er super. Spis retten alene med ristet brød, eller bruk den som tilbehør til kylling, kjøtt eller fisk. Rosenkål er en grønnsak i korsblomstfamilien, som vi alle behøver å spise mer av. Prøv denne, den smaker aldeles nydelig!

Jeg elsker rosenkål og synes denne varianten er super. Spis retten alene med ristet brød, eller bruk den som tilbehør til kylling, kjøtt eller fisk. Rosenkål er en grønnsak i korsblomstfamilien, som vi alle behøver å spise mer av. Prøv denne, den smaker aldeles nydelig!

Ingredienser

Til 2 personer trenger du

400 g rosenkål, delt i to

1 rød chili (uten frø)

2 fedd hvitløk

0.5 dl hakket persille

1 ss lønnesirup

stekefett

salt og kvernet sort pepper etter smak

Slik gjør du

1.

Varm en stekepanne med 2 ss stekefett.

2.

La rosenkålen surre i 2 minutter på høy varme, før du skrur varmen ned og tilsetter hakket hvitløk og finhakket chili.

3.

La surre sammen med rosenkålen et lite minutt før du krydrer med salt og pepper, og topper med litt lønnesirup og hakket persille.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Vil du lære mer om hva som er bra å spise for å få best mulig overskudd, færre helseplager og bedre helse? Finn ut mer og bli med i nettkurset mitt Ny Start HER

Andre oppskrifter