Parmesanskåler med salat

Parmesan er langtidsmodnet og rik på gode melkesyrebakterier. Den har også en god dose protein og mineraler til både sterkere beinmasse og bedre effekt av styrkeøkta. En slik salatskål kan dekke hele 30% av ditt kalsiumbehov. Nyt en parmesankurv med salat du også! Og test gjerne også kurver av norske harde hvite oster.

Parmesan er langtidsmodnet og rik på gode melkesyrebakterier. Den har også en god dose protein og mineraler til både sterkere beinmasse og bedre effekt av styrkeøkta. En slik salatskål kan dekke hele 30% av ditt kalsiumbehov. Nyt en parmesankurv med salat du også! Og test gjerne også kurver av norske harde hvite oster.

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:

100 g revet Parmesan (25 g per skål)

salatingredienser, etter eget ønske

Vinaigrette: extra virgin olivenolje, eddik, salt, pepper

Slik gjør du

1.

Legg et bakepapir i en kald stekepanne og dryss på revet parmesan for å lage en omtrentlig sirkel med ost på ca. 20 cm i diameter. Det bør være nok ost slik at du ikke kan se bakepapiret under osten.

2.

Varm opp stekepannen på middels varme til parmesanosten har begynt å smelte og har fått lett gyllen farge (du vil kunne kjenne lukten av osten som kokes).

3.

Veldig raskt (som umiddelbart!) legger du ostesirkelen på toppen av et glass som står opp-ned, og former den forsiktig ned kantene til en liten skål.

4.

På mindre enn et minutt vil osten ha herdet til formen av en skål – fjern så bakepapiret forsiktig og sett til side.

5.

Fyll med ønskede salatingredienser, og topp med vinaigrette!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

30 gram parmesan har ca. 120 kcal, 8g fett, 1g karbohydrater og hele 11g protein

Andre oppskrifter