Oppskrifter / Parmesanstekte poteter i airfryer
Parmesanstekte poteter i airfryer
30 min
Oppskrift i samarbeid med Wilfa / Verdens beste poteter lager du superenkelt i en airfryer fra Wilfa! Disse blir nydelig sprø på utsiden, deilige og myke på innsiden og nydelige på smak!
30 min
Oppskrift i samarbeid med Wilfa / Verdens beste poteter lager du superenkelt i en airfryer fra Wilfa! Disse blir nydelig sprø på utsiden, deilige og myke på innsiden og nydelige på smak!
Ingredienser
Ingredienser
5 stk poteter, kokte og avkjølte
70 g smør (omstart30: klaret smør)
75 g parmesan, revet (omstart30: manchego eller annen ost fra geit eller sau)
1 ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
1 ts rosmarin, tørket eller fersk
salt og pepper etter smak
Slik gjør du
1.
Bruk kalde restepoteter, eller kok poteter dagen før som du lar kjøle seg ned i kjøleskapet for å omdanne karbohydrater til resistent stivelse. Behold skallet på, her ligger det mye næring, og det blir dessuten mer crispy!
2.
Forvarm airfryer til 200 grader.
3.
Ta ut risten av airfryeren. Smelt smøret og hell 2/3 av smøret i bunnen av en airfryer.
4.
Tilsett krydderne i smøret og rør lett sammen slik at krydderne er fordelt.
5.
Strø 2/3 av parmesanen over det smeltede smøret slik at det ligger et jevnt lag på toppen av smøret.
6.
Del potetene i to. Snitt potene på kryss og tvers på innsiden slik at de får terningform, men ikke skjær de løs fra poteten.
7.
Legg potetene med innsiden ned i smørblandingen. Pensle med resten av smøret, og strø parmesan over.
8.
Sett airfryer på 200 grader i ca 20 minutter. (Jeg brukte potet-programmet på min Wilfa airfryer)
9.
Vent tålmodig mens rommet fylles med en fantastisk lukt!
10.
Nyt enten for seg selv med en god topping, eller som siderett til kjøtt, vilt eller fugl.
Tips
Nå får du i en begrenset periode 25% på alle airfryere fra Wilfa ved å bruke koden BN2425.
Du finner airfryeren jeg bruker i videoen her.
Du får også 25% avslag på alle andre airfryere fra Wilfa her
_________
Jeg brukter kokte, avkjølte poteter i denne oppskriften fordi de inneholder mindre karbohydrater, og mer fiber. Kokte poteter som er avkjølt har en betydelig mindre mengde karbohydrater, fordi disse omdannes til fiber, eller resistent stivelse. Dermed oppnår man en lavere blodsukkertopp.