Oppskrifter / Pasta carbonara
Pasta carbonara
Sausen er god både med og uten parmesan, så vil du ha den vegan så kutter du bare ut parmesanosten. For å sikre litt grønt også til pastaretten, så serverer vi litt dampet brokkoli til retten – en nydelig kombinasjon.
Sausen er god både med og uten parmesan, så vil du ha den vegan så kutter du bare ut parmesanosten. For å sikre litt grønt også til pastaretten, så serverer vi litt dampet brokkoli til retten – en nydelig kombinasjon.
Ingredienser
Pastasaus i blender
150 g cashewnøtter, usaltede (3 dl)
2.5 dl vann
50 g parmesan, i skiver/biter (kan kuttes)
1 fedd hvitløk
1/8 ts revet muskatnøtt
0.5 ts havsalt + hvit pepper
Tilbehør
250 g øko speltpasta
1 øko brokkoli
biter av skinke/bacon/kylling
Slik gjør du
Pastasaus i blender
1.
Legg cashewnøttene i vann 1 time.
2.
Slå av bløtevannet.
3.
Ha cashewnøtter, vann, parmesan, hvitløk, muskatnøtt og salt i en blender og kjør den til du har en jevn saus.
4.
Smak til med havsalt og pepper.
Tilbehør
1.
Skjær brokkolien i buketter og damp dem på rist for mest næring og smak.
2.
Kok så øko speltpasta som anvist på pakken, oftes 8-9 minutter.
3.
Pensle søtpoteten med olje og stikk noen hull i skinnet med en gaffel. Bak søtpoteten i stekeovn ved 220*C til de er møre, ca. 50 minutter. Tiden varierer etter størrelsen.
4.
Slå av kokevannet og rør inn pastasausen.
5.
Server pastaen sammen med dampet brokkoli og litt revet parmesan.
6.
Server gjerne litt pannestekt skinke, bacon eller rester av kylling til.
Skrevet av: Berit Nordstrand
La deg inspirere av disse smakfulle rettene: