Pasta med sitron og basilikum

På TikTok går sitronpasta viralt om dagen og min Mathea ønsket vi skulle lage en sunn variant. Vi byttet pasta av hvetemel til øko speltpasta, serverte den med rikelig grønn salat og en god proteinkilde fra grilledde grønnsaker, kjøtt eller fisk og vipps hadde vi en super variant.

På TikTok går sitronpasta viralt om dagen og min Mathea ønsket vi skulle lage en sunn variant. Vi byttet pasta av hvetemel til øko speltpasta, serverte den med rikelig grønn salat og en god proteinkilde fra grilledde grønnsaker, kjøtt eller fisk og vipps hadde vi en super variant.

Ingredienser

6 dl vann

0.5 ts salt

2 ss stekefett

frisk basilikum

0.5 ts Chilliflak eller 1 rød chilli (uten frø)

smøremyk eller klarnet smør

3 fedd hvitløk

revet parmesan

1 øko sitron, zest og saft

øko spelt spagetti (cirka 100g per person)

Slik gjør du

1.

Kok opp vann og salt. Sett til side.

2.

Riv zest av sitronen. Press sitronsaften i en kopp. Sett til side.

3.

Varm en panne og tilsett stekefett. Ha i grovhakket hvitløk, frisk chilli eller chilliflak og surr på moderat temperatur til hvitløken er gylden.

4.

Legg spagettien i panna og hell over vann så spagettien akkurat dekkes.

5.

La småkoke i 6-8 min. Tilsett revet sitronzest, sitronsaft, grovhakket frisk basilikum og rikelg med revet parmesan.

6.

Rør rundt og server sammen med en enkel grønn salat.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Med glutenfri pasta og Berit-smør eller klaret smør, så kan retten bli både plantebasert og Omstart30-vennlig.

Andre oppskrifter