Pastasaus laget av tomat og fetaost

Noen dager har man bare lyst på en enkel og sunn pastarett. Denne nydelige pastasausen er helt perfekt for deg som er glad i tomat og fetaost. I tillegg er den både vegetarisk og rik på proteiner!

Noen dager har man bare lyst på en enkel og sunn pastarett. Denne nydelige pastasausen er helt perfekt for deg som er glad i tomat og fetaost. I tillegg er den både vegetarisk og rik på proteiner!

Ingredienser

Pastasaus laget av tomat og fetaost

125 g cherrytomtaer

50 g fetaost

0.25 dl extra virgin olivenolje

Havsalt og sort kvernet pepper

1 fedd hvitløk, finhakket

0.5 neve frisk basilikum (evt. andre friske eller tørkede urter)

0.5 ss sitronsaft (kan kuttes)

Slik gjør du

Pastasaus

1.

Forvarm ovnen til 200gC. Legg fetaosten i en liten ildfast skål, tilsett tomater, olivenolje, havsalt, pepper og hvitløk. Ovnsbak midt i ovnen i 30-35 min på 200gC (jeg brukte varmluft). Server til fullkornspasta, glutenfri pasta om du går på Omstart30, dampede brokkoli, squashpasta eller til en grønn salat.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Meld deg på mitt Ny Start-nettkurs, hvor du får tilgang til en rekke oppskrifter og veiledning for en friskere kropp, mindre magefett og mer energi! Kurset gir deg daglige utfordringer og nyttige tips som kan hjelpe deg på veien til bedre helse, steg for steg! 

Andre oppskrifter