Pizza a la bruschetta på grillen

Har du prøvd pizza på grillen? Denne oppskriften er aldeles nydelig. Kjevle bunnene tynne og stek dem på en pizzastein. Toppingen kan du legge på ved servering. På den måten kan hver enkelt velge smakene selv. Prøv min pizza a la bruschetta, en variant alle vil kunne elske.

Har du prøvd pizza på grillen? Denne oppskriften er aldeles nydelig. Kjevle bunnene tynne og stek dem på en pizzastein. Toppingen kan du legge på ved servering. På den måten kan hver enkelt velge smakene selv. Prøv min pizza a la bruschetta, en variant alle vil kunne elske.

Deig til to store eller fire små bunner:

30 g fersk gjær

3 dl lunkent vann

3 ss extra virgin olivenolje

0.5 ts havsalt

450 g finmalt spelt + mel til kjevling

Topping:

2 bøffelmozzarella (2x125g)

175 g cherrytomater, delt i fire

2 fedd hvitløk

0.25 rød chilli, finhakket (uten frø)

0.5 rødløk, grovhakket

frisk basilikum, hakket

grønn peto utrørt i olivenolje

havsalt og sort kvernet pepper

Slik gjør du

1.

Bland ut gjæren i vann. Tilsett olje og salt og spe med mel til jevn deig.

2.

Dekk bollen med et klede og la deigen heve til dobbel størrelse eller over natten.

3.

Ha deigen ut på et melet bakebord. Del i 2-4 emner.

4.

Gjør klar toppingen og grill bunnene i 3-5 minutter på en godt oppvarmet pizzastein.

5.

Riv mozzarellaen og fordel den på den rykende varme pizzabunnen, topp med tomatfyllet og drissle gjerne over litt pesto utrørt i olivenolje.

Topping:

1.

Vask, rens og hakk ingrediensene klare. Riv mozzarellaen opp i småbiter.

2.

Bland sammen toppingen i ei skål (bortsett fra osten).

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

 

Andre oppskrifter