Pokè bowl for 2

Pokè bowl er en rett fra Hawaii som betyr å dele eller skive opp mat. Den serveres ofte som en forrett, men passer like godt som hovedrett. Jeg bytter ut hvit ris med quinoa, hele byggryn eller belgfrukt. Kombinasjonen asiatisk kålsalat, mango og laks er aldeles nydelig. Varier gjerne også laksen med reker og la min pokè bowl bli din nye hverdagssushi.

Pokè bowl er en rett fra Hawaii som betyr å dele eller skive opp mat. Den serveres ofte som en forrett, men passer like godt som hovedrett. Jeg bytter ut hvit ris med quinoa, hele byggryn eller belgfrukt. Kombinasjonen asiatisk kålsalat, mango og laks er aldeles nydelig. Varier gjerne også laksen med reker og la min pokè bowl bli din nye hverdagssushi.

Ingredienser

Poké bowl

0.5 moden mango

0.5 godt moden avokado

Asiatisk sommerkål (se link oppskrift)

90 g sushilaks, i skiver

0.5 dl quinoa

0.5 vårløk, i tynne ringer

0.5 ss ristede sesamfrø

Slik gjør du

Poké bowl

1.

Skyll quinoaen i et dørslag under rennende kaldt vann. Kok opp 2 dl vann og ha i quinoaen. La koke på svak varme under lokk i 15 minutter. Slå av kokevannet og ha quinoaen i bunnen av en skål. La quinoaen avkjøles før du danderer øvrige ingredienser.

2.

Pensle søtpoteten med olje og stikk noen hull i skinnet med en gaffel. Bak søtpoteten i stekeovn ved 220*C til de er møre, ca. 50 minutter. Tiden varierer etter størrelsen.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Server poké bowlen sammen med litt ristet grytebrød og smør.

 

Andre oppskrifter

BeritNordstrand_BERRE15688

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter

hake ikon

Tilgang til spennende fagartikler

hake ikon

Berit live

hake ikon

Dine favoritter

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.12. Ordinærpris 129,-)