Pokè bowl for 2

Pokè bowl er en rett fra Hawaii som betyr å dele eller skive opp mat. Den serveres ofte som en forrett, men passer like godt som hovedrett. Jeg bytter ut hvit ris med quinoa, hele byggryn eller belgfrukt. Kombinasjonen asiatisk kålsalat, mango og laks er aldeles nydelig. Varier gjerne også laksen med reker og la min pokè bowl bli din nye hverdagssushi.

Pokè bowl er en rett fra Hawaii som betyr å dele eller skive opp mat. Den serveres ofte som en forrett, men passer like godt som hovedrett. Jeg bytter ut hvit ris med quinoa, hele byggryn eller belgfrukt. Kombinasjonen asiatisk kålsalat, mango og laks er aldeles nydelig. Varier gjerne også laksen med reker og la min pokè bowl bli din nye hverdagssushi.

Ingredienser

Poké bowl

0.5 moden mango

0.5 godt moden avokado

Asiatisk sommerkål (se link oppskrift under TIPS)

90 g sushilaks, i skiver

0.5 dl quinoa

0.5 vårløk, i tynne ringer

0.5 ss ristede sesamfrø

Slik gjør du

Poké bowl

1.

Skyll quinoaen i et dørslag under rennende kaldt vann. Kok opp 2 dl vann og ha i quinoaen. La koke på svak varme under lokk i 15 minutter. Slå av kokevannet og ha quinoaen i bunnen av en skål. La quinoaen avkjøles før du danderer øvrige ingredienser.

2.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Server poké bowlen sammen med litt ristet grytebrød og smør.

Finn oppskrift på asiatisk sommerkål HER  
 
Finn åpen påmelding til Ny Start nettkurs HER 

Andre oppskrifter