Server poké bowlen sammen med litt ristet grytebrød og smør.
Oppskrifter / Pokè bowl for 2
Pokè bowl for 2
Pokè bowl er en rett fra Hawaii som betyr å dele eller skive opp mat. Den serveres ofte som en forrett, men passer like godt som hovedrett. Jeg bytter ut hvit ris med quinoa, hele byggryn eller belgfrukt. Kombinasjonen asiatisk kålsalat, mango og laks er aldeles nydelig. Varier gjerne også laksen med reker og la min pokè bowl bli din nye hverdagssushi.
Pokè bowl er en rett fra Hawaii som betyr å dele eller skive opp mat. Den serveres ofte som en forrett, men passer like godt som hovedrett. Jeg bytter ut hvit ris med quinoa, hele byggryn eller belgfrukt. Kombinasjonen asiatisk kålsalat, mango og laks er aldeles nydelig. Varier gjerne også laksen med reker og la min pokè bowl bli din nye hverdagssushi.
Ingredienser
Poké bowl
0.5 moden mango
0.5 godt moden avokado
Asiatisk sommerkål (se link oppskrift under TIPS)
90 g sushilaks, i skiver
0.5 dl quinoa
0.5 vårløk, i tynne ringer
0.5 ss ristede sesamfrø
Slik gjør du
Poké bowl
1.
Skyll quinoaen i et dørslag under rennende kaldt vann. Kok opp 2 dl vann og ha i quinoaen. La koke på svak varme under lokk i 15 minutter. Slå av kokevannet og ha quinoaen i bunnen av en skål. La quinoaen avkjøles før du danderer øvrige ingredienser.
2.
Skrevet av: Berit Nordstrand