Powercookies

Nå som sommeren er på hell og hverdagens plikter snart kaller, så er det deilig å planlegge litt smart kosemat til både lekselesing og jobb. Disse søte små kjeksene med smak av  sjokolade og peanøtt, byr på en rekke smarte byggeklosser – en ren nytelse for både kropp og sinn!

Nå som sommeren er på hell og hverdagens plikter snart kaller, så er det deilig å planlegge litt smart kosemat til både lekselesing og jobb. Disse søte små kjeksene med smak av  sjokolade og peanøtt, byr på en rekke smarte byggeklosser – en ren nytelse for både kropp og sinn!

Ingredienser

350 g kikerter på boks/eske

2 ts vaniljeekstrakt

2 ss øko peanøttsmør

0.5 dl akasiehonning

1 ts bakepulver

50 g mørk sjokolade (>80%)

Litt mineralsalt

Slik gjør du

1.

Hell av væsken av kikertene og skyll godt.

2.

Forvarm ovnen til 200 C.

3.

Bland alle ingrediensene bortsett fra sjokoladen i en bakebolle. Kjør en stavmikser gjennom blandingen til en jevn deig. Grovhakk sjokoladen. Rør sjokoladehakket inn i deigen. Form kuler av en stor teskje deig og sett dem på en stekeplate kledd med bakepapir.

4.

Stekes i 10 min på midterste rille – nam!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Kikerter er en næringsrik og glutenfri erstatning for mel i denne oppskriften. Velger du melkefri sjokolade er kjeksene dine i tillegg vegan om du vil!

Og de er superenkle å lage. Kjeksene skal være litt myke inni og sprø utenpå.

Med ønske om mange flotte øyeblikk til nytelse og positiv energi til hverdagens spennende sysler.

Andre oppskrifter