RÅ saltkaramellkake

En akkurat passe stor konfektkake. Og om det blir rester igjen så kan de gjerne bringes med som en liten dessert til lunsj på skole eller jobb. En fin måte å få i seg litt nøtter på, også for dere som ikke liker nøtter.

En akkurat passe stor konfektkake. Og om det blir rester igjen så kan de gjerne bringes med som en liten dessert til lunsj på skole eller jobb. En fin måte å få i seg litt nøtter på, også for dere som ikke liker nøtter.

Ingredienser

Bunn

1.5 dl valnøtter

1.5 dl revet kokos

2 ss rå kakao pulver

1 dl dadler, bløtlagt i 30min (ca.4 store myke dadler)

1.5 ss kokosolje

Fyll

3 dl usaltede cashewnøtter, bløtlagt i 30 min (ca.160g)

1.5 dl kokosmelk

1.5 dl dadler, bløtlagt i 30 min (ca.)

0.5 dl kokosolje

0.5 ts havsalt

1 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker

Topping

0.25 plate BN 80% mørk sjokolade med kokosblomstsukker

Slik gjør du

1.

Kle en liten rundt (16cm i diameter) kakeform med bakepapir i bunnen.

2.

Bløtlegg nøtter og dadler til bunn og fyll i tre ulike skåler.

3.

Ha valnøtter, kokos og rå kakao i en foodprosessor. Kjør sammen til en jevn masse. Tilsett kokosolje og dadler og kjør til en sjokoladedeig. Trykk deigen ut i forma som en bunn. Sett bunnen i fryseboksen.

4.

Slå bløtevannet av cashewnøttene og ha dem i foodprosessoren sammen med kokosmelk, dadler, kokosolje, salt og vanilje. Kjør til en glatt kakerøre, ca. 4-5 minutter.

5.

Ta kakeformen ut av fryseboksen og slå fyllet over. Vend på formen slik at fyllet fordeler seg jevnt. Sett kaken tilbake i fryseboksen.

6.

Smelt sjokoladen i vannbad. Ta kaken opp av fryseboksen og ha litt smeltet sjokolade over kaken før servering. Kaken er aller best etter noen timer i fryseboksen.

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”. Du finner oversikt over hvor disse produktene selges her.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter