Rå Sjokoladefudge

Undersøkelser viser at mange spiser mer søtsaker, usunn mat og snacks nå som vi er på hjemmekontor og hjemmeskole. Da er det flott med sjokoladekonfekt eller sjoko-fudge laget av bare gode, næringrike råvarer. Med bare 4 ingredienser tryller du frem disse konfektbitene, som du kan spise som de er eller toppe med mørk sjokolade og lakris.

Undersøkelser viser at mange spiser mer søtsaker, usunn mat og snacks nå som vi er på hjemmekontor og hjemmeskole. Da er det flott med sjokoladekonfekt eller sjoko-fudge laget av bare gode, næringrike råvarer. Med bare 4 ingredienser tryller du frem disse konfektbitene, som du kan spise som de er eller toppe med mørk sjokolade og lakris.

Ingredienser

150 g dadler

1 dl tahini/nøttesmør

6 strøkne ss rå kakao

0.25 ts havsalt

Topping: smeltet mørk sjokolade og pulver av rålakris

Slik gjør du

1.

Ha myke dadler (uten stein) og tahini/nøttesmør i en foodprosessor eller bruk stavmikser, og kjør til en jevn masse.

2.

Tilsett resten av ingrediensene og kjør massen sammen.

3.

Smak til med kakao og havsalt. Blir massen for tørr, så tilsett litt mer nøttesmør eller litt extra virgin kokosfett om du vil.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Er du på Omstart30, så velg cashewsmør, tahini eller mandelsmør og ikke peanøttsmør, da peanøtter er belgfrukt. Vi styrer unna belgfrukt i omstart-perioden.

Andre oppskrifter