Rabarbra Crumble

Har du høstet og fryst litt rabarbra, så er dette kaken å spandere rabarbra på!

Har du høstet og fryst litt rabarbra, så er dette kaken å spandere rabarbra på!

Ingredienser

Rabarbrafyll

7 dl hakkede rabarbrastilker (kuttet i cm-tykke biter)

1 stk eple, finhakket

4 ss blomsterhonning

1 ts vaniljeekstrakt

2 ss ekstra virgin olivenolje

1 ts kanel

Crumbledeig

100 g romtemperert Smøremyk Rapskokos/ smør

2 dl sammalt spelt

2 dl havregryn

1 dl rørsukker

1 klype havsalt

Slik gjør du

Rabarbrafyll

1.

Rens og finhakk rabarbra og eple.

2.

Smelt honning og olje på svak varme, trekkes av platen og tilsettes vaniljeekstrakt.

3.

Rør det bløte inn i rabarbra-og eple hakket. Ha det utover i en paiform.

4.

Strø kanel over.

Crumbledeig

1.

Bland ingrediensene til crumblepaien i en bolle, og smuldre sammen alt med fingrene, eller la miksmasteren gjøre jobben.

2.

Strø smuldredeigen utover rabarbrafyllet.

3.

Stekes på 180 °C i 30 min, til toppen blir lys gylden.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Sammen med eple, vanilje og kanel så tryller du frem de deiligste smaker som passert perfekt til et lokk av sprø crumbledeig. Server med en kule vaniljeis eller litt gresk yoghurt som du blander med cottage cheese.

Andre oppskrifter