Oppskrifter / Rabarbrachutney med eple og ingefær
Rabarbrachutney med eple og ingefær
Her kommer en smakfull og #gutfriendly rabarbrachutney. Perfekt til et ostefat med modne oster, spekemat eller som smakstilsetter i en grov surdeigsbrødskive med chevre. Syrlig rabarbra møter søtt eple, gyllen løk, ingefær og varme krydder for en chutney som både er fordøyelsesvennlig og rik på polyfenoler.

Her kommer en smakfull og #gutfriendly rabarbrachutney. Perfekt til et ostefat med modne oster, spekemat eller som smakstilsetter i en grov surdeigsbrødskive med chevre. Syrlig rabarbra møter søtt eple, gyllen løk, ingefær og varme krydder for en chutney som både er fordøyelsesvennlig og rik på polyfenoler.
Ingredienser
Du trenger
200 g rabarbra, rens og kutt i biter
0.5 stk stort økologisk eple, i terninger (gjerne syrlig som Gravenstein eller Aroma)
0.5 stk Liten rødløk eller sjalottløk, finhakket
0.5 dl eplecidereddik
0.5 ss revet frisk ingefær
1 ss honning (eller dadelsirup for vegansk variant)
0.25 ts malt kanel
0.5 dryss malt nellik
0.5 dryss mineralsalt
0.5 dryss pepper
Slik gjør du
1.
Surr løk i olivenolje på lav varme til den er blank og myk.
2.
Tilsett rabarbra, eple, ingefær og krydder. Rør godt.
3.
Hell over eddik og honning. La det småputre uten lokk i 25–30 minutter, til det tykner.
4.
Rør om innimellom så det ikke brenner seg i bunnen.
5.
Smak til med evt. mer søtt eller surt etter smak.
6.
Hell over på varme, rene glass. Oppbevares i kjøleskap i opptil 3 uker.
GØT-fordeler:
- Rabarbra og eple gir både fiber og polyfenoler gode tarmbakterier elsker
- Ingefær og eddik har antiinflammatorisk effekt og støtter fordøyelsen
- Honning/dadler gir naturlig sødme og prebiotisk effekt
- Krydder som nellik og kanel er blant de mest polyfenolrike krydder vi har
Serveringstips
-
- Som tilbehør til vellagrede oster som Gruyère, Cheddar, Manchego eller Blåmugg
- Prøv den som topping på en lun chevre-toast med ruccola
- Nydelig til grillmat og fermentert kål
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
- Du finner flere fantastisk gode oppskrifter i GØT-appen!