Rakfisk med tilbehør

Rakfisk er noe av det enkleste du kan servere til gjester i julen. God rakfisk er ikke bare godt på smak, men den kan gjøre godt også. Modnet fisk eller «råtten fisk» som noen velger å kalle det, er egentlig fermentert fisk, og kan være super mat som medisin.

rakfisk med tilbehør

Rakfisk er noe av det enkleste du kan servere til gjester i julen. God rakfisk er ikke bare godt på smak, men den kan gjøre godt også. Modnet fisk eller «råtten fisk» som noen velger å kalle det, er egentlig fermentert fisk, og kan være super mat som medisin.

Ingredienser

Du trenger:

800 g rakfisk, i biter

500 g kokte småpoteter med skall, gjerne nedkjølte for høyere fiberinnhold

6 stk egg, middels hardkokte (smilende)

12 stk speltlefser (Omstart30: potetlefser)

flatbrød (omstart30: glutenfritt flatbrød)

250 g øko rømme (omstart30: kokosmelkyoghurt naturell)

smør (omstart30: klaret smør eller plantebasert margarin)

1 stk rødløk, skåret i tynne skiver

1 stk purreløk, finsnittet

rødbeter, i tynne skiver

fersk dill

Slik gjør du

1.

Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre, og avkjøl. Når poteter avkjøles går noe av stivelsen over til fiber gode tarmbakterier elsker.

2.

Del eggene i halve.

3.

Anrett lefseruller, skivet og snittet løk, kokte poteter, fersk dill og egg på et serveringsfat.

4.

Serveres med rømme, rødbete, smør og flatbrød som tilbehør.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

I glasset er det supert med sprudlende kombucha naturel, kombucha med julekrydder eller øl (helst surøl for gode tarmbakterier).

Andre oppskrifter