Oppskrifter / Rakfisk med tilbehør
Rakfisk med tilbehør
Rakfisk er noe av det enkleste du kan servere til gjester i julen. God rakfisk er ikke bare godt på smak, men den kan gjøre godt også. Modnet fisk eller «råtten fisk» som noen velger å kalle det, er egentlig fermentert fisk, og kan være super mat som medisin.
Rakfisk er noe av det enkleste du kan servere til gjester i julen. God rakfisk er ikke bare godt på smak, men den kan gjøre godt også. Modnet fisk eller «råtten fisk» som noen velger å kalle det, er egentlig fermentert fisk, og kan være super mat som medisin.
Ingredienser
Du trenger:
800 g rakfisk, i biter
500 g kokte småpoteter med skall, gjerne nedkjølte for høyere fiberinnhold
6 stk egg, middels hardkokte (smilende)
12 stk speltlefser (Omstart30: potetlefser)
flatbrød (omstart30: glutenfritt flatbrød)
250 g øko rømme (omstart30: kokosmelkyoghurt naturell)
smør (omstart30: klaret smør eller plantebasert margarin)
1 stk rødløk, skåret i tynne skiver
1 stk purreløk, finsnittet
rødbeter, i tynne skiver
fersk dill
Slik gjør du
1.
Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre, og avkjøl. Når poteter avkjøles går noe av stivelsen over til fiber gode tarmbakterier elsker.
2.
Del eggene i halve.
3.
Anrett lefseruller, skivet og snittet løk, kokte poteter, fersk dill og egg på et serveringsfat.
4.
Serveres med rømme, rødbete, smør og flatbrød som tilbehør.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
I glasset er det supert med sprudlende kombucha naturel, kombucha med julekrydder eller øl (helst surøl for gode tarmbakterier).