Risotto med sopp og tomater

Nå som soppsesongen er her, er det bare å sanke. Børste og tørke, eller forvelle og fryse ned. Selv om hvit ris ikke er det aller beste, er min kokt på beinkraft og har rikelig med parmesan og er derfor særdeles næringsrik. Spis risottoen som tilbehør til en rikholdig grønn salat, grillede grønnsaker, noen skiver spekeskinke eller et lite stykke pannestekt eller grillet fisk. Retten kan serveres både til hverdags og til fest.

Nå som soppsesongen er her, er det bare å sanke. Børste og tørke, eller forvelle og fryse ned. Selv om hvit ris ikke er det aller beste, er min kokt på beinkraft og har rikelig med parmesan og er derfor særdeles næringsrik. Spis risottoen som tilbehør til en rikholdig grønn salat, grillede grønnsaker, noen skiver spekeskinke eller et lite stykke pannestekt eller grillet fisk. Retten kan serveres både til hverdags og til fest.

Ingredienser

400 g sopp

200 g risottoris

4 sjalottløk (eller 1 gul løk)

1 dl extra virgine olivenolje

2 dl hvitvin (eller eplejuice)

7 dl kraft (kyllingkraft eller grønnsakskraft)

100 g parmesan, revet

Topping: cherrytomater og frisk timian etter smak

Slik gjør du

1.

Rens soppen og skjær den i skiver.

2.

La sopp, ris og løk surre i en stekepanne med oljen på middels temperatur til løken blir blank.

3.

Tilsett hvitvin (eplejuice) og rør godt. La putre videre under omrøring mens du tilsetter kraften litt etter litt.

4.

Når risen fremdeles har litt tyggemotstand, men kraften er passe redusert, kan du vende inn osten og smake til med litt havsalt og pepper om nødvendig.

5.

Cherrytomatene vender du inn ved servering. Om du vil kan du skolde tomatene og fjerne skinnet før du tilsetter dem, men jeg bruker dem bare som de er. Soltørkede tomater er også nydelig.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Riv gjerne inn litt blomkål oppi, eller «blomkålris» for enda mer grønnsaker i retten. Det er kjempegodt!!

Andre oppskrifter