Oppskrifter / Saftig gulrot- og appelsinbrød
Saftig gulrot- og appelsinbrød
Mange sliter med å finne gode glutenfrie brød uten cottagecheese og egg. Prøv mitt nye gulrot-appelsinbrød du også – det ble en suksess hjemme hos oss. De saftige, smaksrike og litt søte skivene med et hint av kanel fikk virkelig føtter å gå på.
Mange sliter med å finne gode glutenfrie brød uten cottagecheese og egg. Prøv mitt nye gulrot-appelsinbrød du også – det ble en suksess hjemme hos oss. De saftige, smaksrike og litt søte skivene med et hint av kanel fikk virkelig føtter å gå på.
Ingredienser
2.5 dl mandelmel
2 dl Jyttemel (eller annet naturlig glutenfritt mel som hirse, bokhvete, amaranth, quinoamel osv.)
5 ss kokosmel
0.5 dl kokosblomstsukker (kan kuttes)
1 ts kanel
2 ts bakepulver
0.5 ts havsalt
6 ss kikertlake (laken i en boks øko kikerter)
2 dl appelsinjuice (+ 2 ss hakket zest om du presser øko appelsiner)
2.5 dl revet øko gulrot (3 små gulrøtter)
Slik gjør du
1.
Forvarm ovnen til 175gC
2.
Ha bakepapir i en liten brødform
3.
Bland det tørre i en bakebolle og tilsett det våte og revet gulerot. Kjør sammen til en fin deig i en kjøkkenmaskin eller kna ingrediensene godt sammen for hånd.
4.
Form så deigen til et lite brød som du setter ned i en brødform. Brødet får omtrent den fasongen du former det til – det hever seg nesten ikke.
5.
Brett bakepapirkantene litt over brødet så det ikke blir brunt under steking.
6.
Stekes på nederste rille i ovnen i 60 minutter.
7.
Avkjøl og nyt med litt Smøremyk rapskokos og gjerne en skive god ost (med eller uten melk).
Skrevet av: Berit Nordstrand