Saftig gulrot- og appelsinbrød

Mange sliter med å finne gode glutenfrie brød uten cottagecheese og egg. Prøv mitt nye gulrot-appelsinbrød du også – det ble en suksess hjemme hos oss. De saftige, smaksrike og litt søte skivene med et hint av kanel fikk virkelig føtter å gå på.

Mange sliter med å finne gode glutenfrie brød uten cottagecheese og egg. Prøv mitt nye gulrot-appelsinbrød du også – det ble en suksess hjemme hos oss. De saftige, smaksrike og litt søte skivene med et hint av kanel fikk virkelig føtter å gå på.

Ingredienser

2.5 dl mandelmel

2 dl Jyttemel (eller annet naturlig glutenfritt mel som hirse, bokhvete, amaranth, quinoamel osv.)

5 ss kokosmel

0.5 dl kokosblomstsukker (kan kuttes)

1 ts kanel

2 ts bakepulver

0.5 ts havsalt

6 ss kikertlake (laken i en boks øko kikerter)

2 dl appelsinjuice (+ 2 ss hakket zest om du presser øko appelsiner)

2.5 dl revet øko gulrot (3 små gulrøtter)

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 175gC

2.

Ha bakepapir i en liten brødform

3.

Bland det tørre i en bakebolle og tilsett det våte og revet gulerot. Kjør sammen til en fin deig i en kjøkkenmaskin eller kna ingrediensene godt sammen for hånd.

4.

Form så deigen til et lite brød som du setter ned i en brødform. Brødet får omtrent den fasongen du former det til – det hever seg nesten ikke.

5.

Brett bakepapirkantene litt over brødet så det ikke blir brunt under steking.

6.

Stekes på nederste rille i ovnen i 60 minutter.

7.

Avkjøl og nyt med litt Smøremyk rapskokos og gjerne en skive god ost (med eller uten melk).

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.03 Ordinærpris 129,-)