Seibiff med løk

Seibiff med løk var min favoritt da jeg var lita jente. Seibiff med nydelig, smaksrik stekeskorpe, blanksurret løk og sky overrasker – bare prøv!

Seibiff med løk var min favoritt da jeg var lita jente. Seibiff med nydelig, smaksrik stekeskorpe, blanksurret løk og sky overrasker – bare prøv!

Ingredienser

0.5 stk store gule løk

0.5 ss smør til steking av løken

200 g seifilet uten bein

1.5 ss øko, finmalt spelt

0.5 ts salt

0.125 ts hvit finmalt pepper

0.75 ss smør til steking av fisken

0.5 dl kokende vann

0.5 stk store gulerøtter, revet

2-3 mandelpoteter per person

Vinaigrette

0.25 ss sitronsaft

0.5 ss extra virgin olivenolje

Slik gjør du

1.

Vask potetene og sett dem til koking. Riv gulerøttene, bland vinaigretten, rør den inn i råkosten og sett den kaldt.

2.

Skrell så løken, skjær den i tynne strimler og surr den i smør i stekepannen på moderat temperatur. Løken skal bli gylden, men ikke brun. Sett løken til side.

3.

Bland mel, salt og pepper og vend passe seistykker i blandingen, så stykkene blir dekket av melblanding på begge sider.

4.

Stek så seibiffene i smør i stekepannen på moderat temperatur til skorpen blir gylden brun. Kok opp 2 dl vann. Ha løken i stekepannen over fisken, slå kokende vann over det hele og la retten surre i 3-4 minutter. Server så seifilet med løk sammen med mandelpoteter og råkost.

I dag bør vi spise langt mer hvit fisk for å sikre oss nok jod. Laks bidrar med beskjedne mengder. Kanskje så mange som 80% av oss mangler jod. Det er kritisk for en kropp som behøver jod til stoffskiftehormoner og en hjerne som trenger jod for å utvikle seg normalt. Sett min favorittrett opp på ukemenyen og sikre deg selv og barna dine jod.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

TIPS! Sett retten opp på menyen en fast dag i uken en periode fremover. Kjøp rikelig med seifilet, del i passe stykker til din familie og frys ned om det er vanskelig å skaffe fersk sei hver uke.

Prøv også disse rettene:

  • Panert seifilet
  • Sei med knuste poteter og eggesmør
  • Torskefilet med chorizohakk
  • Les også: Hjernemat

TIPS! Hvis gravide og ammende ikke får nok jod kan det påvirke hjerneutviklingen til barnet. Jod finnes naturlig i fisk som lever i saltvann. Hvit fisk som torsk, hyse, steinbit og sei er de beste naturlige kildene til jod.

Andre oppskrifter