Oppskrifter / Seifilet med soyasaus og ingefær
Seifilet med soyasaus og ingefær
Sikre deg jod og andre viktige byggeklosser med denne nydelige fiskeretten.

Sikre deg jod og andre viktige byggeklosser med denne nydelige fiskeretten.
Ingredienser
Seifilet med soyasaus og ingefær
200 g seifilet
0.5 ss flytende Rapskokos/smør til steking
havsalt og sort kvernet pepper
Soyasaus
0.75 ss rå eplecidereddik
0.75 ss ekstra virgine olivenolje
0.25 ss flytende honning
0.75 ss soyasaus, naturlig fermentert (les på flasken) (Omstart 30: glutenfri soyasaus)
0.25 ss revet rå ingefær
1 stk vårløk, i ringer
0.5 ss limesaft (saften av 1/2 liten lime)
sort kvernet pepper
Tilbehør
2-3 kokte småpoteteter med skalll/person (ca.100g)
1 brokkoli, ovnsbakt i buketter (med olivenolje, havsalt og pepper)
Slik gjør du
Seifilet med soyasaus og ingefær
1.
Krydre seifileten med havsalt og og del den i 4 stykker.
2.
Stek seifileten i en panne på moderat temperatur. Slå sausen over på slutten av steketiden, slik at sausen akkurat blir varm og trekker litt inn i fiskestykkene.
3.
Serveres med kokte mandelpoteter og brokkoli.
Soyasaus
1.
Rør sammen eddik, honning og soyasaus.
2.
Skrell og riv ingefæren og bland den i sausen sammen med vårløken.
3.
Rør inn limesaft og smak til med pepper.
Mens en torskefilet kan koste flere hundre kroner per kilo, får du seien til en brøkdel av prisen. Den tilhører torskefamilien, kommer med like mye jod, er fast i fisken og smaker nydelig i hverdagsretter som både seibiff, seikaker og seifilet i soyasaus som her. Denne smaksrike retten bør absolutt prøves!
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
- Saftig ovnsbakt torsk i cury
- Bakt torsk med sennepssaus og sprøstekt bacon
- Taco-seikaker med rømmedip og råkost
- Les også: Kristisk jodmangel i Norge. Slik kan du enkelt sikre deg nok jod.
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter i serien “Made By Berit Nordstrand”.