Oppskrifter / Sennepsmarinerte rotgrønnsaker
Sennepsmarinerte rotgrønnsaker
Dette er en superenkel måte å tilberede alt av rotgrønnsaker på, sommer som vinter. Du skjærer rotfruktene i passe terninger, koker dem møre, avkjøler dem og rører inn nydelig sennepsmarinade. Serveres som tilbehør til både kjøtt-og fiskeretter.
Dette er en superenkel måte å tilberede alt av rotgrønnsaker på, sommer som vinter. Du skjærer rotfruktene i passe terninger, koker dem møre, avkjøler dem og rører inn nydelig sennepsmarinade. Serveres som tilbehør til både kjøtt-og fiskeretter.
Ingredienser
Rotgrønnsaker
50 g gulerøtter
37.5 g persillerot
62.5 g kålrot
0.25 liter vann med ½ ss salt
0.25 håndfull hakket gressløk/ bladpersille
Sennepsmarinade
0.25 ss grov sennepp
0.5 ss hvitvinseddik/eplecidereddik
0.5 ss olivenolje
Slik gjør du
Rotgrønnsaker
1.
Vask og skjær grønnsakene i terninger og kok dem møre i saltvann.
2.
Slå av kokekvannet.
3.
Rør inn sennepsmarinade og gressløk.
4.
Retten kan serveres kald eller varm som tilbehør til både kjøtt og fisk.
Sennepsmarinade
1.
Pisk ingrediensene sammen med gaffel
Skrevet av: Berit Nordstrand
Prøv også
-
Coleslaw med kål og rotgrønnsaker
-
Grønnsaksform
-
Grillspyd-miks
-
Kryddersmør