Sennepsmarinerte rotgrønnsaker

Dette er en superenkel måte å tilberede alt av rotgrønnsaker på, sommer som vinter. Du skjærer rotfruktene i passe terninger, koker dem møre, avkjøler dem og rører inn nydelig sennepsmarinade. Serveres som tilbehør til både kjøtt-og fiskeretter.

Dette er en superenkel måte å tilberede alt av rotgrønnsaker på, sommer som vinter. Du skjærer rotfruktene i passe terninger, koker dem møre, avkjøler dem og rører inn nydelig sennepsmarinade. Serveres som tilbehør til både kjøtt-og fiskeretter.

Ingredienser

Rotgrønnsaker

50 g gulerøtter

37.5 g persillerot

62.5 g kålrot

0.25 liter vann med ½ ss salt

0.25 håndfull hakket gressløk/ bladpersille

Sennepsmarinade

0.25 ss grov sennepp

0.5 ss hvitvinseddik/eplecidereddik

0.5 ss olivenolje

Slik gjør du

Rotgrønnsaker

1.

Vask og skjær grønnsakene i terninger og kok dem møre i saltvann.

2.

Slå av kokekvannet.

3.

Rør inn sennepsmarinade og gressløk.

4.

Retten kan serveres kald eller varm som tilbehør til både kjøtt og fisk.

Sennepsmarinade

1.

Pisk ingrediensene sammen med gaffel

Skrevet av: Berit Nordstrand

Prøv også

  • Coleslaw med kål og rotgrønnsaker

  • Grønnsaksform

  • Grillspyd-miks

  • Kryddersmør

Andre oppskrifter