Oppskrifter / Sild og potetpannekaker
Sild og potetpannekaker
Dette er fastfood på øverste hylle. Silden fanger du rett fra glasset. Pannekakene er sammenrørt og stekt i en fei. Er det noe i ordtaket «av sild blir du snill»?
Dette er fastfood på øverste hylle. Silden fanger du rett fra glasset. Pannekakene er sammenrørt og stekt i en fei. Er det noe i ordtaket «av sild blir du snill»?
Ingredienser
Sild
100 g sursild
1.5 skiver bacon
Potetpannekaker
150 g mandelpoteter med skall, skåret i biter
0.25 stk egg
0.25 stk løk, finhakket
1 ss klaret smør
salt og pepper
Dressing
0.25 g rømme
0.125 g økologisk cottage cheese
0.5 ss olivenolje
0.5 ts grov sennep
0.25 ts honning og skall av ½ økologisk sitron
Salat
0.25 pose babyspinat, 65 g
1.5 stk egg
Slik gjør du
Sild
1.
Server porsjonsvis på middagstallerkener; potetpannekake, sildesalat toppet med bacon og eggeplommer.
Potetpannekaker
1.
Kjør rå potetbiter i kjøkkenmaskin til mos.
2.
Tilsett egg.
3.
Vend inn løk, salt og pepper.
4.
Stek dem i panne i klaret smør.
Dressing
1.
Rør sammen ingrediensene i god tid og la dem få trekke i romtemperatur en god stund før servering.
Salat
1.
Kok eggene akkurat passe harde, 8–9 minutter. Skyll og tørk spinaten.
2.
Vend sildebiter i salaten. Hakk eggehvitene og ha over sammen med rømmedressing.
3.
Sprøstek bacon og dryss over toppen sammen med kokte, revne eggeplommer.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
Denne nydelige og tradisjonsrike retten er hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok“, skrevet av Kjartan Skjedle og meg.
Prøv også:
- Tomatisert fiskegryte med dill
- Kremet fiskesuppe
- Råmarinert fisk
- Råmarinert torsk med quinoapannekaker