Sild og potetpannekaker

Dette er fastfood på øverste hylle. Silden fanger du rett fra glasset. Pannekakene er sammenrørt og stekt i en fei. Er det noe i ordtaket «av sild blir du snill»?

Dette er fastfood på øverste hylle. Silden fanger du rett fra glasset. Pannekakene er sammenrørt og stekt i en fei. Er det noe i ordtaket «av sild blir du snill»?

Ingredienser

Sild

100 g sursild

1.5 skiver bacon

Potetpannekaker

150 g mandelpoteter med skall, skåret i biter

0.25 stk egg

0.25 stk løk, finhakket

1 ss klaret smør

salt og pepper

Dressing

0.25 g rømme

0.125 g økologisk cottage cheese

0.5 ss olivenolje

0.5 ts grov sennep

0.25 ts honning og skall av ½ økologisk sitron

Salat

0.25 pose babyspinat, 65 g

1.5 stk egg

Slik gjør du

Sild

1.

Server porsjonsvis på middagstallerkener; potetpannekake, sildesalat toppet med bacon og eggeplommer.

Potetpannekaker

1.

Kjør rå potetbiter i kjøkkenmaskin til mos.

2.

Tilsett egg.

3.

Vend inn løk, salt og pepper.

4.

Stek dem i panne i klaret smør.

Dressing

1.

Rør sammen ingrediensene i god tid og la dem få trekke i romtemperatur en god stund før servering.

Salat

1.

Kok eggene akkurat passe harde, 8–9 minutter. Skyll og tørk spinaten.

2.

Vend sildebiter i salaten. Hakk eggehvitene og ha over sammen med rømmedressing.

3.

Sprøstek bacon og dryss over toppen sammen med kokte, revne eggeplommer.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Denne nydelige og tradisjonsrike retten er hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok“, skrevet av Kjartan Skjedle og meg.

Prøv også:

  • Tomatisert fiskegryte med dill
  • Kremet fiskesuppe
  • Råmarinert fisk
  • Råmarinert torsk med quinoapannekaker

 

Andre oppskrifter