Sild og potetpannekaker

Dette er fastfood på øverste hylle. Silden fanger du rett fra glasset. Pannekakene er sammenrørt og stekt i en fei. Er det noe i ordtaket «av sild blir du snill»?

Dette er fastfood på øverste hylle. Silden fanger du rett fra glasset. Pannekakene er sammenrørt og stekt i en fei. Er det noe i ordtaket «av sild blir du snill»?

Ingredienser

Sild

100 g sursild

1.5 skiver bacon

Potetpannekaker

150 g mandelpoteter med skall, skåret i biter

0.25 stk egg

0.25 stk løk, finhakket

1 ss klaret smør

salt og pepper

Dressing

0.25 g rømme

0.125 g økologisk cottage cheese

0.5 ss olivenolje

0.5 ts grov sennep

0.25 ts honning og skall av ½ økologisk sitron

Salat

0.25 pose babyspinat, 65 g

1.5 stk egg

Slik gjør du

Sild

1.

Server porsjonsvis på middagstallerkener; potetpannekake, sildesalat toppet med bacon og eggeplommer.

Potetpannekaker

1.

Kjør rå potetbiter i kjøkkenmaskin til mos.

2.

Tilsett egg.

3.

Vend inn løk, salt og pepper.

4.

Stek dem i panne i klaret smør.

Dressing

1.

Rør sammen ingrediensene i god tid og la dem få trekke i romtemperatur en god stund før servering.

Salat

1.

Kok eggene akkurat passe harde, 8–9 minutter. Skyll og tørk spinaten.

2.

Vend sildebiter i salaten. Hakk eggehvitene og ha over sammen med rømmedressing.

3.

Sprøstek bacon og dryss over toppen sammen med kokte, revne eggeplommer.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Denne nydelige og tradisjonsrike retten er hentet fra boken “Verdens beste familiekokebok“, skrevet av Kjartan Skjedle og meg.

Prøv også:

  • Tomatisert fiskegryte med dill
  • Kremet fiskesuppe
  • Råmarinert fisk
  • Råmarinert torsk med quinoapannekaker

 

Andre oppskrifter

BeritNordstrand_BERRE15688

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter

hake ikon

Tilgang til spennende fagartikler

hake ikon

Berit live

hake ikon

Dine favoritter

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.12. Ordinærpris 129,-)