Smart tacogryte

Nyere studier viser at økt innslag av planteprotein kan bidra til et sunt blodtrykk og beskytte deg mot hjerte-karsykdom.

Nyere studier viser at økt innslag av planteprotein kan bidra til et sunt blodtrykk og beskytte deg mot hjerte-karsykdom.

Ingredienser

Smart tacogryte

50 g karboadedeig (5% fett)

0.5 stk små gule løk, hakket

0.5 fedd hvitløk, hakket

0.25 stk bokser røde linser (a 290 g)

0.375 stk bokser hakkede tomater (a 295g)

Tacokrydder

0.25 ss paprikapulver

0.25 ss spisskummen

0.125 ts sort pepper

0.125 ts karri

0.188 ts salt

0.25 ts chilipulver

0.25 ts gurkemeie

0.125 ss tørket oregano

0.125 ss tørket koriander

Slik gjør du

Smart tacogryte

1.

Start med å blande din egen tacokrydderblanding (se nedenfor). Du bruker halvparten av krydderet i denne gryten, og kan ha resten på et lite glass klart til neste gang du skal ha taco.

2.

Finn frem en stekepanne med litt høye kanter eller en gryte du kan steke i.

3.

Hakk løk og hvitløk og surr det blankt i litt smør i stekepannen.

4.

Hell det over på et fat – du skal ha det tilbake i stekepannen om litt. Stek så karbomadedeigen og ha i linsene og de hakkede tomatene. Rør godt.

5.

Bland i 3 ss av din hjemmelagde taco-krydderblanding. Slå den stekte løkblandingen tilbake i stekepannen og la alt putre i pannen så de nydelige kryddersmakene får utvikle seg.

6.

Mens gryten putrer så hakker du opp det tilbehøret du ønsker til taco og varmer lefsene. Du kan også lage egne lefser, se kikertcrepe om du vil.

7.

Jeg bruker gjerne grønn salat, hakket vårløk, skivet avokado, rød og gul paprika, cherrytomater, sukkererter, revet hvitost og rømme.

Tacokrydder-blanding

1.

Bland krydderne sammen og oppbevar i et lufttett glass eller lignende. Oppskriften holder til to middager.

Stadig flere studier viser at mer plantefòr gir bedre helse. Sikre deg effekten ved å lage smartere taco. Det tar ikke lenger tid, og smaker langt bedre for både gane og kropp!

Denne tacogryten er tilpasset min familie på 8 personer. Selv om de to største nå er flyttet hjemmefra, så lager jeg den samme store gryten. Så bruker jeg resten av gryten som kjøttsaus i en herlig lasagne senere i uken.

Nyere studier viser at økt innslag av planteprotein kan bidra til et sunnere blodtrykk og beskytte deg mot hjerte-karsykdom. Effekten kan skyldes planteproteinets effekt på både blodtrykket, kolesterolet og kroppsvekten.

Mens randomiserte kliniske studier har vist at økt innslag av proteinrike planter kan gi et sunnere blodtrykk, har observasjonsstudier vist at animalsk protein kan få blodtykket til å stige

Hjemme hos oss bytter vi ut halvparten av kjøttet med linser når vi skal kose oss med taco. På den måten kan vi enkelt øke innslaget av grønnsaker uten at det krever mer tid til matlaging. Vi sikrer oss et langt rikere utvalg av byggeklosser til kroppen i form av fiber, vitaminer, mineraler og plantestoffer. Kort sagt – en tacokveld med flere smarte byggeklosser per tygg!

Lag tacogryte til neste fredagstaco og invitere venner over på samme mengde kjøtt som din lille familie vanligvis spiser alene. Og spre gjerne oppskriften og bidra til at stadig flere kan få nyte den beste utgaven av seg selv!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Er du glad i belgfrukter og har lyst til å prøve en annen kjempegod oppskrift med bønner, så finner du oppskrift på min sorte bønnegryte her.

Andre oppskrifter