Oppskrifter / Snickers Bars uten peanøtter
Snickers Bars uten peanøtter
Ja ingrediensene er kostbare, men nytten er dyrebar. Visste du at både cashewnøtter og dadler er flotte kilder til sink? Et sporstoff man lett kan få for lite av når man spiser lite kjøtt, innmat og sjømat? Hva med en snickersbar uten peanøtter, men med omstartvennlige og næringsrike cashewnøtter i stedet? Lag disse, skjær opp i passende konfektbiter, frys og tin når du måtte ha lyst på noe godt.
Ja ingrediensene er kostbare, men nytten er dyrebar. Visste du at både cashewnøtter og dadler er flotte kilder til sink? Et sporstoff man lett kan få for lite av når man spiser lite kjøtt, innmat og sjømat? Hva med en snickersbar uten peanøtter, men med omstartvennlige og næringsrike cashewnøtter i stedet? Lag disse, skjær opp i passende konfektbiter, frys og tin når du måtte ha lyst på noe godt.
Ingredienser
Bunn
4.5 dl rå cashewnøtter (ca.280g)
18 øko dadler (evt 10 store medjoldadler)
0.25 ts salt
Nøttekaramel
18 øko dadler (evt 10 store medjoldadler)
1 dl plantedrikk (jeg brukte havremandeldrikk)
1 ts øko vaniljepulver (eller vaniljeekstrakt)
0.5 ts salt
250 g nøttesmør (2 dl eks cashew/mandel/hasselnøtt)
2 dl ristede nøtter (eks cashew/pistasj/mandel/hasselnøtt)
Sjokoladetrekk
160 g mørk sjokoalde (2 plater)
1 ts extra virgine kokosfett
Slik gjør du
1.
Bløtlegg dadlene i kokende vann i 10 minutter hvis de er harde. Kjør cashewnøtter til nøttemel i en blender eller foodprosessor. Grovhakk dadlene først om du bruker blender og kjør dem sammen med nøttemelet og salt til en jevn deig.Dekk en liten firkantet form (jeg brukte en 13cmx19cm matboks) med bakepapir og trykk deigen ut til et jevnt lag. Sett kjølig.
2.
Lag nøttekaramel: bløtlegg harde dadler 10 min i kokende vann før de grovhakkes. Kjør dadler, plantedrikk, vanilje og salt sammen til en jevn karamel. Ha karamellen i en bolle og rør inn nøttesmør. Ta frem formen med bunnen og smør nøttekaramellen utover i et jevnt lag. Strø ristede cashewnøtter jevnt utover og trykk dem litt ned i karamellen. Settes i fryseboksen i 2 timer.
3.
Ta snickersformen ut av fryseboksen, løft massen ut av formen og skjær i passende biter. Avlange miniatyr snickersbiter eller små konfektbiter. Du skal få ca.18 biter av oppskriften.Sett bitene tilbake i fryseren, mens du smelter sjokolade og kokosfett over vannbad. Bitene må være iskalde når du dypper dem for å få et jevnt og fint sjokoladetrekk.
4.
Legg et bakepapir på benken under en rist. Dypp bitene i sjokolade, legg dem på risten til de stivner og oppbevar dem i en lufttett boks i kjøleskap eller fryseboks.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
-
Jeg skjærer baren i litt mindre biter mens den ennå er frossen og kan kose meg med en liten bit til kaffen, eller dele med en god venn