Snickersegg

Lag snickersegg og ta med noen på skituren. De bidrar med stabilt blodsukker og masse energi som varer hele veien hjem.

Lag snickersegg og ta med noen på skituren. De bidrar med stabilt blodsukker og masse energi som varer hele veien hjem.

Ingredienser

Snickersegg

4 ss øko peanøttsmør

6 ss havregryn (evnt. glutenfri)

1 stk plate mørk sjokolade

revet kokos og evnt gurkemeie til pynt

Slik gjør du

Snickersegg

1.

La nøttesmøret får romtemperatur, så det ikke er for tykt når du starter.

2.

Bland nøttesmør og havregryn til en deig.

3.

Form deigen til små ovale egg, og legg dem i fryseboksen i en time for avkjøling.

4.

Imens smelter du sjokoladen i vannbad.

5.

Ta noen få egg ut av fryseren i gangen. Stikk en tannpirker i egget, dypp det i sjokolade og sett i kjøleskapet for avkjøling.

6.

Vil du ha pynt på dem, så blander du 1 ts gurkemeie og 1 dl vann og bløtlegger 1 ss kokos i dette et par timer.

7.

La kokosen renne av seg og tørk den på et tørkepapir. Vips så har du gul pynt til eggene dine.

8.

Legg gjerne eggene i små konfektformer og oppbevar dem i en lufttett boks i fryser eller kjøleskap.

Her får du oppskriften på Lukes snickersegg og oppskriften består kun av tre, men svært gode og smarte ingredienser: Mørk sjokolade, havregryn og peanøttsmør. I boken “Sukkerkok i hodet” finner du en enkel og veldig god oppskrift på hjemmelaget peanøttsmør.

I denne barneboken blir vi kjent med Luke, en ivrig, hvit blodcelle som gjør det han kan for å holde kroppen frisk. For å klare det trenger han bl.a. rett fett fra matvarer som nøtter, frø og oljer. Disse bidrar med både fiber, naturlige fettsyrer i mange varianter, fettløselige vitaminer, proteiner, mineraler og mengder av levende plantestoffer. Det er ikke tilfeldig at nøtter og frø er både fete og fulle av plantestoffer kalt antioksidanter. Fettet hjelper faktisk plantestoffene inn i kroppen, og antioksidantene takker for hjelpen ved å beskytte fettet mot gnistangrep og harskning (oksidering). Nøtter og frø kommer med essensielle fettsyrer kroppen ikke kan lage selv. Essensielle fettsyrer nødvendige for effektiv vedlikehold av hjernecellemembraner. Hjernens 130 milliarder hjerneceller trenger slikt fett for en effektiv signaloverføring mellom hjerneceller og best mulig hukommelse.

Lukes snickersegg inneholder også havre og mørk sjokolade. Havre inneholder kostfiberet betaglukan som senker kolesterolet, stabiliserer blodsukkeret og reduserer risikoen for hjerte-karsykdom. I mørk sjokolade er det helsebringende plantestoffer, mineraler og antioksidanter på lik linje med grønnsaker. Lag snickersegg og ta med noen på skituren. De bidrar med stabilt blodsukker og masse energi som varer hele veien hjem.

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Dersom du ønsker å lage disse glutenfri velger du glutenfrie havregryn og ønsker du de vegan, så kan du bruke sjokoladen fra “Made By Berit Nordstrand”.

Andre oppskrifter