Spaghetti med hvitløk og brokkoli

Kombinasjonen pasta, hvitløk, olivenolje og brokkoli er aldeles nydelig. Retten er enkel, med få ingredienser, men rik på både smak og næring. Med noe tilpasning kan den bli både omstartsvennlig og plantebasert, enjoy!

Kombinasjonen pasta, hvitløk, olivenolje og brokkoli er aldeles nydelig. Retten er enkel, med få ingredienser, men rik på både smak og næring. Med noe tilpasning kan den bli både omstartsvennlig og plantebasert, enjoy!

Ingredienser

2 brokkoli

3 fedd hvitløk, finhakket

300 g spaghetti (Ny Start: bruk øko speltpasta, Omstart30: bruk glutenfri pasta)

1 dl extra virgine olivenolje

150 g revet hard hvit ost (Omstart30: velg ost av sau/geit, plantebasert: bruk næringsgjær)

Salt og sort kvernet pepper etter smak

Slik gjør du

1.

Kutt brokkolien i små buketter. Skjær av det ytterste på stilken og del den i tynne skiver. Finhakk hvitløken og riv osten.

2.

Kok opp lettsaltet vann og la brokkolibuketter og små terninger av stilken få et oppkok. Husk du må skjære av det ytterste harde laget på stilken før du deler den opp i små terninger. La småkoke i 5 minutter. Ta brokkolien opp med en fiskespade og bruk kokevannet til å koke spaghettien al dente.

3.

Varm olivenoljen i en dyp panne/gryte. La hvitløk og brokkoli surre i oljen (og en øse av brokkolivannet), mens spaghettien koker seg ferdig.

4.

Når spaghettien er al dente, slår du av kokevannet og tilsetter spaghettien i pannen/gryta sammen med brokkoli- og hvitløkblandingen. Rør inn revet ost (eller næringsgjær) og server. Retten holder fint til 4 personer hvis du serverer den med ristet brød og smør. Den kan også få følge av en frisk salat.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Vil du ha litt mer smak i pastaretten, så kan du røre inn litt pesto

  • Lær mer om mat som medisin i boka mi  Tarmens Medisin

Andre oppskrifter