Oppskrifter / Spicy salat med kremet avokadodressing
Spicy salat med kremet avokadodressing
Denne salaten MÅ du bare prøve! Det er den beste salaten jeg noensinne har smakt! Spicy avokado-og korianderdressing topper denne salatopplevelsen og gjør den til en sikker vinner. Server denne til litt rent kjøtt, hamburgere eller sammen med et fiskestykke. Eller kjør en kjøttfri middag med vegetarburgere av rødbete eller bønner.
Denne salaten MÅ du bare prøve! Det er den beste salaten jeg noensinne har smakt! Spicy avokado-og korianderdressing topper denne salatopplevelsen og gjør den til en sikker vinner. Server denne til litt rent kjøtt, hamburgere eller sammen med et fiskestykke. Eller kjør en kjøttfri middag med vegetarburgere av rødbete eller bønner.
Ingredienser
Spicy salat
0.5 søtpoteter, skrellet og skåret i terninger
0.125 dl ekstra virgin olivenolje/rapsolje
0.25 ts spisskummen
0.25 ts chillipulver
0.125 ts kayennepepper
Mineralsalt og sort pepper etter smak
100 g sorte bønner, skylt og avrent
100 g økologisk maiskorn, skylt og avrent
0.25 hjertesalathode, finstrimlet
Kremet avokadodressing
0.125 avokado
0.125 dl gresk yoghurt naturell
0.25 dl vann
0.5 dl korianderblader og stilker
0.25 fedd hvitløk, finhakket
0.125 ts mineralsalt
0.125 saft fra lime
Slik gjør du
Spicy salat
1.
Forvarm ovnen til 175 gC. Rens søtpotetene og del dem i terninger. Bland olje, spisskummen, chillipulver og kayennepepper i en bolle og ha potetterningene i bollen. Rør godt slik at krydderblandingen blir jevnt fordelt.
2.
Ha potetene utover et bakepapir og ovnsbak i 15-20 minutter. Rør om på terningene og ovnsbak videre i 15-20 minutter til så de er møre og så vidt litt gylne. Kvern litt salt og pepper over.
3.
Lag så dressingen ved å blande alle ingrediensene i en blender og kjøre denne på full speed til du har en jevn purè.
4.
Fordel bønner, maiskorn og strimlet salat utover et stort fat. Ha ristede søtpotetterninger over og topp det hele med dressingen.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips