Oppskrifter / Spinatputer med parmesan
Spinatputer med parmesan
Bladgrønt som spinat og kål er stappfult av vitaminer, mineraler og plantestoffer. Den mørkegrønne fargen skjuler flere regnbuefarger og et bredt spekter av antioksidanter. I tillegg bidrar den med kalsium til nøytralisering av syrer i kroppen din og til bygging av sterke bein. Så viktig er den grønne fargen at det er lurt å få det inn ved hvert måltid!
Bladgrønt som spinat og kål er stappfult av vitaminer, mineraler og plantestoffer. Den mørkegrønne fargen skjuler flere regnbuefarger og et bredt spekter av antioksidanter. I tillegg bidrar den med kalsium til nøytralisering av syrer i kroppen din og til bygging av sterke bein. Så viktig er den grønne fargen at det er lurt å få det inn ved hvert måltid!
Ingredienser
Spinatputer med parmesan
87.5 g fersk spinat
31.25 ml cottage cheese
31.25 g revet parmesan
0.5 egg
0.25 fedd hvitløk
Salt, pepper og revetmuskattnøtt etter smak
Slik gjør du
Spinatputer med parmesan
1.
Sett ovnen på 200 grader.
2.
Finhakk spinaten og ha i en bolle. Tilsett cottage cheese, parmesan, egg, hakket hvitløk, og bland godt.
3.
Ha deretter i salt, pepper og muskatnøtt. Fordel blandingen i 8 like former – et muffinsbrett eller muffinsformer av silikon er perfekte til dette.
4.
Sett de på en rist midt i ovnen å stek dem i 20 minutter.
5.
Ette endt steketid, avkjøl dem i fem minutter før du tar de ut av formene. Ha gjerne litt revet parmesan på toppen ved servering.
Her er en nydelig måte å få mer spinat inn i lunsj eller middag. I tillegg får du en god dose protein, kalsium og andre nyttige næringstoffer fra cottage cheese, parmesan og egg. Passer kjempegodt som siderett til både kjøtt og fisk.
Skrevet av: Berit Nordstrand