Oppskrifter / Spinatsalat med grillet entrecôte, blåbær & fetaost
Spinatsalat med grillet entrecôte, blåbær & fetaost
Lag heller en herlig salat med kjøtt og ikke bare kjøtt med litt salat som tilbehør. Berik også salaten med fargerike bær. Slike retter bidrar til at du får redusert kjøttforbruket ditt litt og samtidig økt inntaket av fargerike grønnsaker og bær – to helsefremmende grep så det monner.
Lag heller en herlig salat med kjøtt og ikke bare kjøtt med litt salat som tilbehør. Berik også salaten med fargerike bær. Slike retter bidrar til at du får redusert kjøttforbruket ditt litt og samtidig økt inntaket av fargerike grønnsaker og bær – to helsefremmende grep så det monner.
Ingredienser
Spinatsalat med grillet entrecôte, blåbær & fetaost
0.75 dl friske blåbær
0.25 dl valnøtter, panneristet og grovhakket
0.75 ss bringebæreddik (evt. rødvinseddik)
0.25 ss finhakket sjarlottløk
0.25 ts honning
0.125 ts havsalt
0.75 ss olivenolje
75 g entrecote
25 g fetaost naturell
0.25 stk pose spinat
Slik gjør du
Spinatsalat med grillet entrecôte, blåbær & fetaost
1.
Forvarm grillen på medium varme.
2.
Ha 1/3 av blåbærene (1dl), eddik, sjarlottløk, honning og 1/4ts salt i en blender. Kjør sammen til en grøt. Tilsett så oljen mens blenderen går på laveste hastighet. Ha bærvinaigretten i en stor salatbolle.
3.
Bank kjøttet, grill det på medium temperatur i omkring 5 minutter per side og krydre med havsalt og sort, kvernet pepper. Skjær entrecôten opp i passe skiver.
4.
Ha vasket babyspinat i salatbollen og rør sammen til du har fått bærvinaigrette på alle bladene.
5.
Dander så spinaten på 4 tallerkener. Ha skiver av grillet entrecote, smuldrede biter av fetaost, resten av blåbærene og valnøttene over spinaten
Kos deg med denne spennende spinatsalaten til lunsj eller som middag med tilbehør av ulike matkorn eller linser.
Prøv også:
- Grønnkålsalat med grillet søtpotet
- Kyllingbryst med lun appelsinsalat
- Kyllingspyd med peanøttsaus
- Grillet indrefilet av svin med spisskummen
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips