Sprø Buffalo blomkålbuketter

En super måte å få i barna og oss voksne mer grønnsaker på. Tenk at grønnsaker kan smake så godt!

En super måte å få i barna og oss voksne mer grønnsaker på. Tenk at grønnsaker kan smake så godt!

Ingredienser

Du trenger

1 stk middels stor blomkål

Skål 1

1.5 dl lys glutenfri melblanding (eller annet lyst mel du kan tåle)

Skål 2

4 ss malte linfrø (jeg maler mine i kaffekvern)

3 dl varmt vann

Skål 3

4 stk knekkebrød (jeg brukte glutenfri knekkebrød av urkorn)

1 dl sesamfrø med skall

1 ts hvitløkspulver

1 ts røkt paprika

0.5 ts cayennepepper (evt. sort kvernet pepper)

0.5 ts havsalt

Barbequesaus

1.5 dl ketchup (jeg brukte min egen fermenterte ketchup)

3.5 ss flytende Smøremyk

1 ts hvitløkspulver

1 ts røkt paprika

0.5 ts cayennepepper (smak til)

Slik gjør du

Sprø Buffalo blomkålbuketter

1.

Forvarm stekeovnen til 200gC.

2.

Finn frem tre skåler.

3.

Ha glutenfritt mel i den første skålen. Kvern linfrø og rør dem ut i vann i skål to. Til skål tre tar du fire knekkebrød som du finknuser for eksempel i en foodprosessor, eller du legger dem i en plastpose du knyter igjen og ruller et kjevle over. Ønsker du skorpen glutenfri så bruk glutenfrie knekkebrød evt. glutenfri kavringstrø. Rør inn sesamfrø og krydder.

4.

Del blomkålen i fine buketter du legger i en skål vann. Rull en bukett ad gangen i skål 1, skål 2 og til sist skål 3. Legg bukettene på en stekeplate kledd med bakepapir. Stekes på midterste rille i stekeovnen i 20-25 minutter til skorpen er sprø.

5.

Rør sammen barbequesausen og server Buffalobukettene sammen med biter av stangselleri og barbequesaus.

Barna vil elske denne kveldsmaten, snacken eller lunsjen, sprø og smaksrike ovnsbakte Buffalobuketter. En super måte å få i barna og oss voksne mer grønnsaker på. Tenk at grønnsaker kan smake så godt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Retten er 100% plantebasert og også glutenfri om du velger glutenfrie knekkebrød til skorpen.

Andre oppskrifter