Oppskrifter / Sprø kyllingpinner
Sprø kyllingpinner
En ny hverdagsfavoritt hos liten og stor hjemme hos oss. Middagssalater er en flott måte å redusere forbruket av kjøtt på, slik at vi får i oss de grønnsakene kroppen har behov for. Prøv disse saftige, smaksrike kyllingpinnene sammen med en frisk grønn salat med smaker av avokado, vårløk og koriander. Dette ble suksess både hos liten og stor hjemme hos oss.
En ny hverdagsfavoritt hos liten og stor hjemme hos oss. Middagssalater er en flott måte å redusere forbruket av kjøtt på, slik at vi får i oss de grønnsakene kroppen har behov for. Prøv disse saftige, smaksrike kyllingpinnene sammen med en frisk grønn salat med smaker av avokado, vårløk og koriander. Dette ble suksess både hos liten og stor hjemme hos oss.
Ingredienser
Kyllingpinner
0.25 dl kokosolje, til steking
0.25 stk egg
0.5 dl mandelmel
0.5 ss gurkemeie, malt
0.25 ts havsalt
0.063 ts sort pepper, kvernet
125 g kyllingbryst av øko eller gårdskylling
0.125 stk sitron, i 4 båter
Grønn salat
1 håndfull grønne salatblader (ta det du har)
0.25 stk avokado, i biter
0.125 stk agurk, i biter
1 stk vårløk
En håndfull friske korianderblader, grovhakket
Viniagrette
0.125 dl ekstra virgin olivenolje
0.75 ss hvitvinseddik
Havsalt og kvernet, sort pepper etter smak
Slik gjør du
Kyllingpinner
1.
Varm oljen i en stor stekepanne til middels temperatur.
2.
Fjern skinnet på kyllingfiletene og skjær dem i fingertykke pinner.
3.
Pisk egget i en bolle, ha kyllingpinnene oppi og bland godt.
4.
Ha mandelmel, gurkemeie, pepper og salt i en skål og bland.
5.
Ta hver kyllingpinne opp av eggerøren, rull dem i mandelmelblandingen og stek dem i oljen. Legg dem over på kjøkkenpapir når de er ferdig stekt.
Grønn salat
1.
Vask salatingrediensene, skjær dem i biter og ha dem i en bolle. Bland ingrediensene til vinaigretten og rør den inn i salatblandingen.
Server salat og kyllingpinner på et stort fat, gjerne med litt ekstra koriander og sitronbåter til.
Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Prøv også disse kjempegode middagsrettene:
- Gøyale og glutenfri fiskepinner
- Krydret kyllingsandwich med aioli
- Kyllingbryst med lun appelsinsalat
- Kyllingspyd med peanøttsaus