Oppskrifter / Sprø potetbåter med avokadodip
Sprø potetbåter med avokadodip
Nyt retten som den er eller som tilbehør til kjøtt eller fisk
Nyt retten som den er eller som tilbehør til kjøtt eller fisk
Ingredienser
Sprø potetbåter
3 stk småpoteter med skall
0.75 stk egg
25 g parmesan, revet
0.5 ts oregano
0.25 ts mineralsalt
0.25 ts paprika
0.063 ts cayennepepper
Avokadodip
0.5 stk avokado
0.5 fedd hvitløk
0.083 stk rød chilli, finhakket uten frø
0.5 ss sitronsaft
Smak til med salt og pepper
Slik gjør du
Sprø potetbåter
1.
Forvarm ovnen til 200 C
2.
Skrubb potetene og del dem i 4 båter.
3.
Ha eggene i en skål og pisk dem sammen med en gaffel.
4.
Riv parmesan.
5.
Bland krydder og rør det inn i parmesanen.
6.
Ha blandingen utover på et stort fat.
7.
Dypp hver potetbåt i egg og rull dem i parmesanblandingen.
8.
Legg dem på rad og rekke på et stekebrett kledd med bakepapir.
9.
Stekes midt i ovenen på 200 C i ca.20 minutter.
Avokadodip
1.
Ha alle ingrediensene i en bolle.
2.
Kjør dem til en jevn dip med en stavmiks.
Denne retten er nydelig som en rett i seg selv eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Skrevet av: Berit Nordstrand