Sprø potetbåter med avokadodip

Nyt retten som den er eller som tilbehør til kjøtt eller fisk

Nyt retten som den er eller som tilbehør til kjøtt eller fisk

Ingredienser

Sprø potetbåter

3 stk småpoteter med skall

0.75 stk egg

25 g parmesan, revet

0.5 ts oregano

0.25 ts mineralsalt

0.25 ts paprika

0.063 ts cayennepepper

Avokadodip

0.5 stk avokado

0.5 fedd hvitløk

0.083 stk rød chilli, finhakket uten frø

0.5 ss sitronsaft

Smak til med salt og pepper

Slik gjør du

Sprø potetbåter

1.

Forvarm ovnen til 200 C

2.

Skrubb potetene og del dem i 4 båter.

3.

Ha eggene i en skål og pisk dem sammen med en gaffel.

4.

Riv parmesan.

5.

Bland krydder og rør det inn i parmesanen.

6.

Ha blandingen utover på et stort fat.

7.

Dypp hver potetbåt i egg og rull dem i parmesanblandingen.

8.

Legg dem på rad og rekke på et stekebrett kledd med bakepapir.

9.

Stekes midt i ovenen på 200 C i ca.20 minutter.

Avokadodip

1.

Ha alle ingrediensene i en bolle.

2.

Kjør dem til en jevn dip med en stavmiks.

Denne retten er nydelig som en rett i seg selv eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Avokado er en næringsbombe, rik på smarte byggeklosser til kroppen. Spiser du to spiseeskjer avokado, får du faktisk i deg omkring 20 vitaminer og mineraler.

Andre oppskrifter