Oppskrifter / Sprøstekt makrell og hjertesalat med linser
Sprøstekt makrell og hjertesalat med linser
Makrell med rømme er et av mine beste barndomsminner. Denne kombinasjonen er en av de beste jeg vet – en skikkelig sommerklassiker i familien. Makrell med rømme er et av mine beste barndomsminner.
Makrell med rømme er et av mine beste barndomsminner. Denne kombinasjonen er en av de beste jeg vet – en skikkelig sommerklassiker i familien. Makrell med rømme er et av mine beste barndomsminner.
Ingredienser
Hjertesalat med linser
25 g puylinser
50 g grønne erter
0.25 beger sukkererter
0.25 stk hjertesalat
37.5 g bacon, strimlet
Salt og pepper
0.5 ss olivenolje
Stekt makrell
2 stk makrellfileter med skinn
1.5 ss fint speltmel
Salt og pepper
1 ss klaret smør
Saft av økologisk sitron
0.375 dl rømme
Persille + gressløk
Slik gjør du
Hjertesalat med linser
1.
Kok linsene møre i saltet vann cirka 20 minutter.
2.
Kok erter og sukkererter møre i lettsaltet vann. Du må gjerne dampe grønnsakene på en rist over saltet vann i en kjele med lokk, da bevares alle næringsstoffer. Avkjøl og tørk.
3.
Sprøstek bacon. Plukk den rengjorte salaten. Bland alt.
4.
Anrett fisken med salat og saus.
Stekt makrell
1.
Bland salt og pepper med melet i en plastpose og vend fiskefiletene i blandingen.
2.
Rist av overflødig mel og stek makrellen på skinnsiden i smør til skinnet er sprøtt og gyllent. Dryss over salt ved servering.
3.
Ta fisken ut av pannen. Rør i rømme og smak til med salt og sitronsaft. Hakk krydderurtene og vend i. Gi et oppkok i pannen.
Fra å være på sitt aller magreste og tørreste i april, øker fettmengden i makrellkjøttet utover mot sommeren og høsten. På sitt aller feteste om høsten, inneholder norsk makrell dobbelt så mye sunt fiskefett som makrell fanget utenfor Japan. Denne fettmarmoreringen gjør at fisken får mer smak og at fiskekjøttet blir saftigere.
Denne oppskriften er hentet fra "Verdens beste familiekokebok", skrevet av Kjartan Skjelde og meg.
Rester? Mos rester av makrellen med crème fraîche og bruk som dipp til friske grønnsaker.
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips