Squashlapper / Squashtortilla

10 min

Lapper som er rike på gode plantestoffer til gode tarmbakterier, og som i tillegg er unnagjort på få minutter. Brukes gjerne som tortillas! Toppes med det du vil av godsaker. Oppskriften gir 4 lapper.

Squashlapper med tzatziki og soltørket tomat

10 min

Lapper som er rike på gode plantestoffer til gode tarmbakterier, og som i tillegg er unnagjort på få minutter. Brukes gjerne som tortillas! Toppes med det du vil av godsaker. Oppskriften gir 4 lapper.

Ingredienser

1 squash

1 stort egg

1 fedd hvitløk, finhakket

0.3 dl bokhvetemel/mandelmel

0.5 dl revel parmesan (Omstart30: bruk hard ost av sau/geit)

salt

pepper

stekefett

Slik gjør du

1.

Riv squashen over et kjøkkenhåndkle

2.

Vri væsken ut av den revne squashen

3.

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt

4.

Stek tortillas i den størrelsen du ønsker, på middels varme i en panne med stekefett

5.

Stekes 2-3 minutter på hver side.

6.

Topp med det du ønsker. Jeg toppet mine med tzatsiki, soltørket tomat og kimchi, og det ble nydelig!

 

Tips

  • Perfekt som både frokost og lunsj.

  • Denne retten kan enkelt tilpasses Omstart30 ved å bytte ut revet parmesan med hard hvit ost fra sau/geit. 

Andre oppskrifter