Oppskrifter / Stekte rødbeter med brokkoli og pesto
Stekte rødbeter med brokkoli og pesto
Denne oppskriften vil du ikke gå glipp av! I sammarbeid med Rørosmeieriet har jeg sammen med minn kokk og venn Eskiel laget den perfekte oppskriften på rødbeter med brokkoli og pesto. Se også videoen nederst i dette blogginnlegget!
Denne oppskriften vil du ikke gå glipp av! I sammarbeid med Rørosmeieriet har jeg sammen med minn kokk og venn Eskiel laget den perfekte oppskriften på rødbeter med brokkoli og pesto. Se også videoen nederst i dette blogginnlegget!
Ingredienser
4 rødbeter
200 g solsikkekjerner
2 dl vann
100 g smør
1 klype havsalt
1 stk brokkoli
3 dl olivenolje
1 bunt bladpersille
1 bunt gressløk
Slik gjør du
1.
Legg havsalt i bunnen av en ildfast form. Legg på beter og bak i ovnen på 200 grader i 30-40 min (til de er møre). Kutt/ riv av skallet og kutt i små båter. Smak til betene med 2 ss pesto, litt sitronsaft.
2.
Ha solsikkekjerner, vann, smør og havsalt i en stekepanne på middels varme. La koke til alt vannet har fordampet. Pass på å røre underveis. Sil når solsikkene har fått en gylden brunfarge. Legg på ett brett med papir så fettet får renne av.
3.
Kutt brokkoli i store buketter. Kutt av «skallet» på stilken og kutt i terninger. Stek bukettene på en side i en stekepanne med olje på høy varme. Tilsett terningene av stilken når bukettene har fått en fin stekeskorpe. Ha i smøret fra solsikkekjernene. Dryss over litt sitronsaft når alt er blitt godt karamellisert. Ta pannen av varmen.
4.
Kutt persille og gressløk i grove biter. Ha i en kjøkkenmaskin sammen med olivenolje og solsikkekjernene. Pulser / kjør «av og på» så det ikke blir en glatt krem, men biter i pestoen.
5.
Ha i en skål og smak til med salt, pepper og sitron. Legg betene i en skål, legg på brokkolien og topp med solsikkekjerner, gressløk. NYT!
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
- Visste du at det er åpen og rullerende påmelding på Ny Start nettkurset mitt? Få en friskere kropp, mindre magefett og mer energi med min metode! Meld deg på HER!