Stekte rødbeter med brokkoli og pesto

Denne oppskriften vil du ikke gå glipp av! I sammarbeid med Rørosmeieriet har jeg sammen med minn kokk og venn Eskiel laget den perfekte oppskriften på rødbeter med brokkoli og pesto. Se også videoen nederst i dette blogginnlegget!

Denne oppskriften vil du ikke gå glipp av! I sammarbeid med Rørosmeieriet har jeg sammen med minn kokk og venn Eskiel laget den perfekte oppskriften på rødbeter med brokkoli og pesto. Se også videoen nederst i dette blogginnlegget!

Ingredienser

4 rødbeter

200 g solsikkekjerner

2 dl vann

100 g smør

1 klype havsalt

1 stk brokkoli

3 dl olivenolje

1 bunt bladpersille

1 bunt gressløk

Slik gjør du

1.

Legg havsalt i bunnen av en ildfast form. Legg på beter og bak i ovnen på 200 grader i 30-40 min (til de er møre). Kutt/ riv av skallet og kutt i små båter. Smak til betene med 2 ss pesto, litt sitronsaft.

2.

Ha solsikkekjerner, vann, smør og havsalt i en stekepanne på middels varme. La koke til alt vannet har fordampet. Pass på å røre underveis. Sil når solsikkene har fått en gylden brunfarge. Legg på ett brett med papir så fettet får renne av.

3.

Kutt brokkoli i store buketter. Kutt av «skallet» på stilken og kutt i terninger. Stek bukettene på en side i en stekepanne med olje på høy varme. Tilsett terningene av stilken når bukettene har fått en fin stekeskorpe. Ha i smøret fra solsikkekjernene. Dryss over litt sitronsaft når alt er blitt godt karamellisert. Ta pannen av varmen.

4.

Kutt persille og gressløk i grove biter. Ha i en kjøkkenmaskin sammen med olivenolje og solsikkekjernene. Pulser / kjør «av og på» så det ikke blir en glatt krem, men biter i pestoen.

5.

Ha i en skål og smak til med salt, pepper og sitron. Legg betene i en skål, legg på brokkolien og topp med solsikkekjerner, gressløk. NYT!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Andre oppskrifter