Oppskrifter / Studentlaks
Studentlaks
7. april 2011 var Berit med på Schrödingers katt for å vise hvor enkelt – og viktig! – det er å spise slik at du fôrer hjernen din – spesielt hvis du er student og skal presterere på eksamen! Hjerneføde – hva er det? Det er ren, naturlig mat med naturlig fett, levende plantestoff (antioksidanter), vitaminer, mineraler og fiber som gir et samvirke i kroppen og optimal effekt. Økologiske, lite bearbeidede produkter med et minimum av tilsetningsstoffer er å foretrekke.
7. april 2011 var Berit med på Schrödingers katt for å vise hvor enkelt – og viktig! – det er å spise slik at du fôrer hjernen din – spesielt hvis du er student og skal presterere på eksamen! Hjerneføde – hva er det? Det er ren, naturlig mat med naturlig fett, levende plantestoff (antioksidanter), vitaminer, mineraler og fiber som gir et samvirke i kroppen og optimal effekt. Økologiske, lite bearbeidede produkter med et minimum av tilsetningsstoffer er å foretrekke.
Ingredienser
Studentlaks som sett på Schrödingers katt
120 g laksefilet per person (kjøpes frossen i “plast-remser”, finnes økologisk)
mineralsalt/pepper til krydring av laksefileten
12 beger rømme
1 ss soyasaus
1 ss sweet-chili-saus
100 g brokkoli (en håndfull brokkolibuketter)
2 fedd hvitløk
100 g gulrot skåret i skiver (en håndfull gulrotskiver)
100 g blomkål (en håndfull blomkålbuketter)
1 ss smør til steking
Slik gjør du
1.
Forvarm stekeovnen til 200 C.
2.
Start med grønnsakene som stekes på moderat temperatur i stekepannen sammen med hakkede hvitløksfedd og smør. Dette står og surrer lett mens du tilbereder laksen.
3.
Kryddre laksestykket med salt og pepper. Stek i 12-15 min. Rør sammen rømme, soyasaus og sweet-chili saus og hell blandingen over laksestykket de siste 5 min.av stekingen.
4.
Legg de pannestekte grønnsakene opp på et fat. Legg laksestykket oppå og slå rømmesausen over.
Nyt maten på egen hybel, og lykke til med eksamen!
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips