Sushivaffel

Den 25.mars er det vaffeldagen og hos meg finner du flere gode og sunne oppskrifter til vaffelkosen. Bli inspirert av tiktok-trenden sushivaffel og prøv en ny og kreativ vri med toppingen du selv velger. Når risen kokes og avkjøles går stivelse over til fiber gode tarmbakterier elsker. Jeg elsker min variant av sjømat, grønt og ponzusaus som topping.

Den 25.mars er det vaffeldagen og hos meg finner du flere gode og sunne oppskrifter til vaffelkosen. Bli inspirert av tiktok-trenden sushivaffel og prøv en ny og kreativ vri med toppingen du selv velger. Når risen kokes og avkjøles går stivelse over til fiber gode tarmbakterier elsker. Jeg elsker min variant av sjømat, grønt og ponzusaus som topping.

Ingredienser

Forslag til topping

2 avokado, i terninger

1 lime, saften av (smak til med mer)

0.5 mango i terninger

1 rød chilli, finhakket (uten frø)

2 never koriander, grovhakket

13 agurk, i terninger

1 vårløk, finhakket

2 ss ristede sesamfrø (jeg brukte sorte sesamfrø)

Rå laks i terninger (kan kuttes)

3 sushi-vaffelplater

250 g ris – risottoris eller grøtris

2 egg

2 ss sesamfrø

1 ss soyasaus

2 ss rå eplecidereddik (eller risvineddik)

3 nori ark – tangpapir til sushi

Chilimajones

Slik gjør du

1.

Lag i stand sushiris på forhånd, slik at denne står avkjølt og klar i kjøleskapet. I Japansk sushiris bruker man litt rundkornet ris (japonica), risvineddik og sukker. Jeg bruker risottoris/grøtris, rå eplecidereddik (eller risvineddik) og rå honning.

2.

Tilbered risen etter anvisning på pakken. Jeg lager sushirisblandingen dagen før og oppbevarer den i kjøleskap natten over. Da går stivelse over til fiber, slik at vaffelplaten blir mer tarmvennlig. Jeg bruker risottoris med steinsopp eller økologisk, rundkornet grøtris.

3.

Bland ferdigkokt risottoris/grøtris med egg, sesamfrø, soyasaus og eddik. Røres godt sammen til en jevn deig.

4.

Smør vaffeljernet og stek deigen til 3 gylne og gjennomstekte vaffelhjerter.

5.

Legg hver sushivaffel på et nori ark og ha på valgfri topping, chillimajones og urter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Prøv også glutenfrie vafler uten egg og melk her

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til eksklusive oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag/Livestream hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Pris: 129,-/mnd