Tepache – En fermentert perlende ananasdrikk

Drikken er en nydelig tradisjon fra Mexiko som nytes kald etter kun 2 dagers fermentering!

Drikken er en nydelig tradisjon fra Mexiko som nytes kald etter kun 2 dagers fermentering!

Ingredienser

1 ananas

0.5 tommel ingefær, grovhakket

2.5 dl kokosblomstsukker

1 rød chilli, skiver

1 kanelstang (eller 1 ts kanel)

2 l vann (20gC)

0.5 dl myse (eks. Molkosan)

Slik gjør du

1.

Finn frem en glasskrukke, fermenteringskrukke i keramikk eller et norgesglass som rommer 4 liter. 

2.

Del opp ananasen i store biter (behold skallet på), grovhakk ingefæren og skjær chilien i skiver.

3.

Ha alle ingrediensene i krukka og rør rundt så alt blander seg.

4.

Legg på lodd, egne fermenteringslodd i fermenteringskrukker, en flat (kokt) stein eller et vannglass som passer til krukkas åpning og fylles med vann slik at ingrediensene holder seg under væskeoverflaten.

5.

La fermentere i 2 døgn på kjøkkenbenken.

6.

Drikken skal begynne å gjære lett, om du har det for kaldt på kjøkkenet , så sett drikken på en krakk på badet (ikke direkte på varmt badegulv).

7.

Sil blandingen og fyll væsken over på glassflasker med kork som slipper ut litt luft.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Oppbevares i kjøleskap og drikkes innen 7-10 dager.

Lag gjerne en ny runde Tepache på avsilet ved å tilsette nye 2,5 dl kokosblomstsukker, 2 l vann (20 gC) og ½ dl myse.

Andre oppskrifter

Bak portal_BUE7181_web

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny og dine favoritter

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter og fagartikler

hake ikon

Miniforedrag hver måned

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Pris: 129,-/mnd