Tomatisert fiskegryte med dillkrem

Selv om hvit fisk som torsk og sei er fattig på omega-3, så må du ikke bytte den ut med fete fiskeslag. Du trenger både fet og mager fisk, fordi den magre fisken gir deg jod, selen og bra fiskeprotein. I tillegg viser studier at proteiner fra mager fisk både forebygger overvekt og type2-diabetes.

Selv om hvit fisk som torsk og sei er fattig på omega-3, så må du ikke bytte den ut med fete fiskeslag. Du trenger både fet og mager fisk, fordi den magre fisken gir deg jod, selen og bra fiskeprotein. I tillegg viser studier at proteiner fra mager fisk både forebygger overvekt og type2-diabetes.

Ingredienser

Tomatisert fiskegryte med dillkrem

Fiskegryte

Flytende rapskokos til steking

1 stk fennikel, skåret i terninger

2 stk sjalottløk, grovhakket

0.5 stk rød chili, finhakket uten frø

2 ts tørket timian

2 fedd hvitløk, finhakket

2 ts paprikapulver

1 eske øko kikerter (290g)

0.5 stk purreløk, skivet

2 bokser øko tomater, hakkede (a 400g) kjørt til puré

2 ss tomatpuré

1 stk laurbærblad

6 dl vann

1 beger (250ml) fiskekraft

0.5 stk sitron, saften av (ca. 4 ss)

havsalt og sort kvernet pepper etter smak

500 g sei, skåret i terninger

1 håndfull fersk dill (kan kuttes)

Dillkrem

4 ss rømme

0.5 stk sitron, saften av

1 fedd hvitløk, finhakket

1 dl dill, finhakket

havsalt og sort pepper etter smak

Slik gjør du

Fiskegryte

1.

Rens og kutt opp fennikel, sjarlottløk og chili. Varm en vid gryte på moderat temperatur, ha i litt flytende rapskokos og stek fennikel, sjalottløk og chili sammen med timian til det er blankt. Tilsett hvitløk, paprika pulver og tomatpurè og fres videre et minutt eller to.

2.

Tilsett kikerter, purreløk og hermetiske tomater, laurbærblad, fiskekraft og kok opp. Smak til med sitronsaft, havsalt og sort pepper. La gryta putre i 5-10 minutter.

3.

Trekk gryta av stekeplaten og tilsett fisken. Sett på lokket og la gryta stå i 5-10 minutter.

4.

Server med grove knekkebrød med smør.

Dillkrem

1.

Finhakk hvitløk og dill, og bland alle ingrediensene. Sett kaldt til servering.

Norsk sei er smakfull og bærekraftig og egner seg flott i både fiskemat, gryter og supper. Dillkremen serveres i en skål ved siden av slik at gryten passer også for den som ikke tåler melk. Server gryten sammen med knekkebrød eller brød med smør.

Dette innlegget inneholder reklame for egne produkter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

For at kroppen skal få alt den behøver av byggeklosser fra fisken, er det flott å ha fisk 2-3 ganger i uken.

Prøv også

Les også

Andre oppskrifter