Oppskrifter / Tonicvann
Tonicvann
Denne tonicvarianten passer spesielt godt om morningen eller i stedet for iste en varm sommerdag. Den er full av sunne råvarer. Oppskriften er hentet fra boken min “Ta vare på deg selv. 12 år yngre på 12 uker”.
Denne tonicvarianten passer spesielt godt om morningen eller i stedet for iste en varm sommerdag. Den er full av sunne råvarer. Oppskriften er hentet fra boken min “Ta vare på deg selv. 12 år yngre på 12 uker”.
Ingredienser
Tonicvann
10 cm frisk ingefær
3 stk sitroner
1 l vann
20 stk hele pepperkorn
4 stk kanelstenger
10 stk kryddernelliker
1 dl rå, lokal økologisk honning
Slik gjør du
Tonicvann
1.
Skrell ingefæren, og skjær den i tynne skiver
2.
Skjær sitronene i skiver
3.
Hell vannet i en ren stor kjele og kok opp en gang. Tilsett krydderne.
4.
Ta kjelen av platen, og la tonicvannet avkjøles
5.
Når vannet er under 39 grader tilsetter du honningen (slik at de gode bakteriene ikke brytes ned). La det avkjøles videre til det er kaldt, og sil det over på flasker.
6.
La tonicvannet avkjøles, og drikk det iskaldt
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips