Vannmelonsmoothie for store og små

Det beste ved denne årstiden er de lyse sommerkveldene man kan tilbringe utendørs. Hva er vel bedre til å slukke tørsten enn en iskald vannmelonsmoothie etter en omgang badminton med barna?

Det beste ved denne årstiden er de lyse sommerkveldene man kan tilbringe utendørs. Hva er vel bedre til å slukke tørsten enn en iskald vannmelonsmoothie etter en omgang badminton med barna?

Ingredienser

Med vannmelon og eplejuice istedet for brus, bytter du sukker og tilsetningsstoffer med byggeklosser kroppen ønsker seg. En herlig forfriskende drikk for en friskere kropp!

Dette trenger du til 4 porsjoner

0.25 stk vannmelon

3 dl eplejuice

10 stk frosne jordbær tilsettes om du vil

0.5 stk lime, saften av

Slik gjør du

Vannmelon “Cocktail” for store og små

1.

Del vannmelonen opp i biter og fjern frøene. Bland vannmelonbiter, eplesaft og lime saft i en smoothiemaskin. For litt mer bærsmak, egner det seg godt med frosne jordbær.

Sommeren er vannmelonsesong hvor søte vannmeloner gjerne får slukke tørsten. Melonen bidrar med utrolig mange flotte næringsstoffer per kalori…

Melon deles inn i to hovedgrupper; sukkermeloner og vannmeloner. Sukkermelonene har et kjernehus i midten, mens vannmelonene har kjernene i fruktkjøttet. Hele 93 % av melonen består av vann.

Denne søte forfriskende vannmelonen bidrar med citrullin, en aminosyre kroppen bruker når den skal bygge aminosyren arginin. Arginin fjerner ammoniakk fra kroppen og bidrar til stoffet nitrogenoksid, som får blodåreveggen til å slappe av. Sammen med mineralene kalium og magnesium, som også får blodåreveggen til å slappe av, kan derfor blodtrykket bedres med vannmelon (ref. Am J Physiol Endocrinol Metab 2006 Nov).

Vannmelonen er en flott kilde til både vitamin C og vitamin A og mineralene kalium og magnesium. Videre bidrar vannmelonen med vitamin B6 og vitamin B1. Melonene inneholder lite sukker tross den søte smaken. Antioksidanten lykopen farger vannmelonen i en nydelig rødfarge.

Lykopen er vist å forebygge flere typer kreft, som brystkreft, tarmkreft, kreft i livmoren, lungekreft og prostatakreft (ref. CANCER RESEARCH 59, 1999)

Det er raskt og enkelt å lage istand en frukt-bowl eller en smoothie. Bruk fantasien og bland smaker du liker.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Prøv også

  • iste av grønn te med frosne melonkuler
  • 1 del eplemost, litt lime, 3 deler kullsyrevann
  • grønne smoothies

Andre oppskrifter