Viltgryte

Kjøtt av vilt er fantastisk godt. Kjøttet er magert, noe som gir ren og mild smak. Det har også suveren fettsyresammensetning, fordi vilt spiser planteføde som er naturlig for dem, og er rikt på omega-3 (ALA). Ernæringsmessig kan vilt og beitedyr faktisk nærme seg fisk. Baconsmøret på flatbrødet fyller smaksbildet.

Kjøtt av vilt er fantastisk godt. Kjøttet er magert, noe som gir ren og mild smak. Det har også suveren fettsyresammensetning, fordi vilt spiser planteføde som er naturlig for dem, og er rikt på omega-3 (ALA). Ernæringsmessig kan vilt og beitedyr faktisk nærme seg fisk. Baconsmøret på flatbrødet fyller smaksbildet.

Ingredienser

Viltgryte

150 g kokekjøtt av vilt, hjorteplomme eller tilsvarende fra reinstyr eller elg

0.25 løk i biter eller nett perleløk

0.5 hvitløkfedd, grovhakket

0.125 lite hodekål i grove terninger

0.25 laurbærblad

0.25 ts hel svart pepper

0.75 ss rapsolje

vann så det dekker

0.75 gulrøtter

0.25 liten sellerirot

1 stilker stangselleri

0.25 beger grønnkål

25 g speltgryn eller byggryn, bløtlagt

Baconsmør

37.5 g smør

25 g bacon i terninger

salt, pepper

saft av økologisk sitron

flatbrød

Slik gjør du

Viltgryte

1.

Skjær kjøttet i store terninger.

2.

Fres det sammen med løk, hvitløk og hodekål i olje til alt har fått farge.

3.

Ha i laurbærblad og pepper.

4.

Hell på vann.

5.

Kok under lokk til kjøttet er mørt, 40-45 minutter.

6.

Kok speltgrynene møre i lettsaltet vann, 20-30 minutter.

7.

Skrell grønnsakene og del dem i grove terninger.

8.

La dem koke med kjøttgryten de siste 7-8 minuttene.

9.

Rør også ned godt skylt grønnkål.

10.

Vend i speltgrynene og smak til med salt, pepper og sitronsaft.

Baconsmør

1.

Stek bacon sprø i tørr panne og avkjøl.

2.

Pisk smøret hvitt.

3.

Rør sammen baconterningene og smøret.

4.

Smak til med salt, pepper og sitronsaft

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Andre oppskrifter