Oppskrifter / Viltgryte
Viltgryte
Kjøtt av vilt er fantastisk godt. Kjøttet er magert, noe som gir ren og mild smak. Det har også suveren fettsyresammensetning, fordi vilt spiser planteføde som er naturlig for dem, og er rikt på omega-3 (ALA). Ernæringsmessig kan vilt og beitedyr faktisk nærme seg fisk. Baconsmøret på flatbrødet fyller smaksbildet.
Kjøtt av vilt er fantastisk godt. Kjøttet er magert, noe som gir ren og mild smak. Det har også suveren fettsyresammensetning, fordi vilt spiser planteføde som er naturlig for dem, og er rikt på omega-3 (ALA). Ernæringsmessig kan vilt og beitedyr faktisk nærme seg fisk. Baconsmøret på flatbrødet fyller smaksbildet.
Ingredienser
Viltgryte
150 g kokekjøtt av vilt, hjorteplomme eller tilsvarende fra reinstyr eller elg
0.25 løk i biter eller nett perleløk
0.5 hvitløkfedd, grovhakket
0.125 lite hodekål i grove terninger
0.25 laurbærblad
0.25 ts hel svart pepper
0.75 ss rapsolje
vann så det dekker
0.75 gulrøtter
0.25 liten sellerirot
1 stilker stangselleri
0.25 beger grønnkål
25 g speltgryn eller byggryn, bløtlagt
Baconsmør
37.5 g smør
25 g bacon i terninger
salt, pepper
saft av økologisk sitron
flatbrød
Slik gjør du
Viltgryte
1.
Skjær kjøttet i store terninger.
2.
Fres det sammen med løk, hvitløk og hodekål i olje til alt har fått farge.
3.
Ha i laurbærblad og pepper.
4.
Hell på vann.
5.
Kok under lokk til kjøttet er mørt, 40-45 minutter.
6.
Kok speltgrynene møre i lettsaltet vann, 20-30 minutter.
7.
Skrell grønnsakene og del dem i grove terninger.
8.
La dem koke med kjøttgryten de siste 7-8 minuttene.
9.
Rør også ned godt skylt grønnkål.
10.
Vend i speltgrynene og smak til med salt, pepper og sitronsaft.
Baconsmør
1.
Stek bacon sprø i tørr panne og avkjøl.
2.
Pisk smøret hvitt.
3.
Rør sammen baconterningene og smøret.
4.
Smak til med salt, pepper og sitronsaft
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
La deg også inspirere av disse rettene: