Zataar krydderblanding

Zataar er en del av det arabiske kjøkkenet og en knallgod krydderblanding du kan bruke til alt. Jeg bruker den sammen med litt olivenolje og sitronsaft til salatvinaigrette og sammen med litt tahini og sitronsatf til ovnsbakte grønnsaker. Egner seg også godt i pastaretter, til kjøtt og til fisk.

Zataar er en del av det arabiske kjøkkenet og en knallgod krydderblanding du kan bruke til alt. Jeg bruker den sammen med litt olivenolje og sitronsaft til salatvinaigrette og sammen med litt tahini og sitronsatf til ovnsbakte grønnsaker. Egner seg også godt i pastaretter, til kjøtt og til fisk.

Ingredienser

2 ss oregano

2 ss timian

6 ss sesamfrø, ristet

2 ts spisskummen, malt

1 ts havsalt

2 ss sitronzest

Slik gjør du

1.

Rist sesamfrøene i en panne på moderat temperatur til de er gyldne.

2.

Ha krydder og sesamfrø i en bolle og bland.

3.

Oppbevar på tett beholder. Sitronzest tilsetter du ved bruk, om du ikke skal bruke opp all krydderblandingen.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Bruk tørkede krydder, doble gjerne porsjonen og fyll på tette glass.

  • Bli medlem av klubb Nordstrand for flere eksklusive oppskrifter hver uke HER

Andre oppskrifter