Denne frokostretten er superenkel å lage, og er perfekt for de med en travel hverdag som trenger å få i seg noe næringsrikt i farten. Oppskriften har jeg fått av min datter, Karoline, som studerer italiensk i Firenze frem til sommeren 2018, og som er opptatt av budsjettvennlig, god og næringsrik mat.
Prøv også:
Ingredienser
Porsjoner:
"Over night oats"
- 2 sitroner
- 2 epler
- 250 g havregryn
- 500g x 2 gresk yoghurt
- Valgfri topping (f.eks blåbær/bringebær)
Slik gjør du
"Over night oats"
- Fjern eplenes kjerne, og riv dem med et rivjern. Sørg for at du gjør det på en overflate som gir deg muligheten til å ta vare på eplesaften som også kommer ut av eplene.
- Ha eplesaft, eplene du har revet, saften av to sitroner og havregrynene i en boks med lokk.
- Rør om, sett på lokket, og sett boksen i kjøleskapet over natten.
- Om morgenen er det bare å ta omtrent halvt om halvt med havregrynblanding og gresk yoghurt i en skål. Dersom en ønsker det, kan en også tilsette ulike typer bær og frukt.
Så enkelt har du en næringsrik og kjempegod frokost på 1-2-3!