Pannestekt sei med blomkål og granateple

Sei er en fisk i torskefamilien. Konsistensen er ikke fullt så fast som torsk, og fiskekjøttet er magert, perlegrått og svært saftig. Seien kan kokes, grilles og bakes i ovn, og den har en mer karakteristisk smak enn andre hvite fisker. Det er litt morsomt hjemme hos oss med seien, fordi Mathea(7) sier hun ikke liker fisk, men at sei er godt. Hun liker seien godt, både pannestekt og som seibiff med løk.

Sei er en fisk i torskefamilien. Konsistensen er ikke fullt så fast som torsk, og fiskekjøttet er magert, perlegrått og svært saftig. Seien kan kokes, grilles og bakes i ovn, og den har en mer karakteristisk smak enn andre hvite fisker. Det er litt morsomt hjemme hos oss med seien, fordi Mathea(7) sier hun ikke liker fisk, men at sei er godt. Hun liker seien godt, både pannestekt og som seibiff med løk.

Ingredienser

Pannestekt skrei med blomkål og granateple

1 stk seifilet uten skinn à 150 g

0.5 stk blomkålhoder i små buketter

0.25 stk friskt granateple, utkjernet

0.5 stk hvitløkfedd, skåret i fyrstikktynne strimler

25 g blandet babysalat

0.5 sitroner

olivenolje

rapsolje til steking

0.25 neve hakkede urter etter smak, dill eller koriander

0.5 klyper flaksalt

Slik gjør du

1.

Ta seien ut av kjøleskapet og legg den på kjøkkenpapir for å tørke av eventuelt vann

2.

Varm en kjele med vann, tilsett salt og ha i blomkålen når vannet koker. Kok den i 2-3 minutter

3.

Ta blomkålen opp og legg den i isvann til avkjøling. Tørk på kjøkkenpapir. (Blomkålen må være tørr, ellers vil det sprute når den blir stekt.)

4.

Varm litt olje i en tykkbunnet stekepanne, dryss salt på seien og stek den på svak varme i 2 minutter på hver side. La den ligge og hvile i pannen

5.

Varm et 3 mm dypt lag rapsolje i en annen stekepanne til den er svært varm

6.

Legg blomkål i ett lag til den dekker pannebunnen, men ikke for tett. Stek til den er gyllen og gjenta prosessen til all blomkålen er stekt

7.

Legg blomkålbukettene i en sikt med en bolle under slik at oljen renner av

8.

Stek seien i en panne i 5-6 minutter på hver siden til den flaker seg

9.

Drypp litt olivenolje over salatbladene, og krydre med salt og saften av 1 sitron

10.

Legg seien på tallerkenen med nylaget blomkålsalat. Hvis det er noe saus igjen i bollen, drypp den over seien

11.

Nyt!

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Tradisjonelt i norsk historie har sei blitt foredlet til såkalt “gammelsei” – også kjent som spekasei, rødsei eller saltsei. Denne viltre og smaksrike stabeisen av en fisk er en populær sportsfisk og en av våre viktigste matfisker her til lands.

Pannestekt sei med blomkål og granateple er hentet fra den nye boken min “En ny start“. Velbekomme!

Granatepletips!

Slik deler du et granateple: Del eplet i to med en skarp kniv. Hold den flate siden over en bolle og bank på skallet med en kjevle eller skaftet på en brødkniv for å løsne kjernene. Gjenta på samme måte med den andre halvdelen. Fjern den hvite hinnen etterpå.

Andre oppskrifter