Pastasaus laget av tomat og fetaost

Nydelig pastasaus rik på proteiner, laget av ekte gresk fetaost!

Noen dager har man bare lyst på en enkel og sunn pastarett. Denne nydelige pastasausen er helt perfekt for deg som er glad i tomat og fetaost. I tillegg er den både vegetarisk og rik på proteiner!

Ingredienser

Porsjoner:

Pastasaus

  • 250 g cherrytomtaer
  • 100 g fetaost
  • 0.5 dl extra virgin olivenolje
  • Havsalt og sort kvernet pepper
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 neve frisk basilikum (evt. andre friske eller tørkede urter)
  • 1 ss sitronsaft (kan kuttes)

Slik gjør du

Pastasaus

Forvarm ovnen til 200gC. Legg fetaosten i en liten ildfast skål, tilsett tomater, olivenolje, havsalt, pepper og hvitløk. Ovnsbak midt i ovnen i 30-35 min på 200gC (jeg brukte varmluft). Server til fullkornspasta, glutenfri pasta om du går på Omstart30, dampede brokkoli, squashpasta eller til en grønn salat.