Pokè bowl for 2

Hverdagssushi som er skapt for å deles

Pokè bowl er en rett fra Hawaii som betyr å dele eller skive opp mat. Den serveres ofte som en forrett, men passer like godt som hovedrett. Jeg bytter ut hvit ris med quinoa, hele byggryn eller belgfrukt. Kombinasjonen asiatisk kålsalat, mango og laks er aldeles nydelig. Varier gjerne også laksen med reker og la min pokè bowl bli din nye hverdagssushi.

Prøv også disse smarte og kjempegode oppskriftene:

 

Ingredienser

Porsjoner:

Poké bowl

  • 1 moden mango
  • 1 godt moden avokado
  • Asiatisk sommerkål (se link oppskrift)
  • 180 g sushilaks, i skiver
  • 1 dl quinoa, kokes i 2 dl vann
  • 1 vårløk, i tynne ringer
  • 1 ss ristede sesamfrø

Slik gjør du

Poké bowl

  1. Skyll quinoaen i et dørslag under rennende kaldt vann. Kok opp 2 dl vann og ha i quinoaen. La koke på svak varme under lokk i 15 minutter. Slå av kokevannet og ha quinoaen i bunnen av en skål. La quinoaen avkjøles før du danderer øvrige ingredienser.
  2. Skjær så opp esten av råvarene i fine skiver og dander dem pent oppå quinoaen sammen med den asiatiske kålsalaten. Drypp litt sitronsaft på avokadoen hvis poké bowlen ikke skal serveres med det samme, så avokadoskivene ikke blir brune.

Server poké bowlen sammen med litt ristet grytebrød og smør.