Nå som sommeren er på hell og hverdagens plikter snart kaller, så er det deilig å planlegge litt smart kosemat til både lekselesing og jobb. Disse søte små kjeksene med smak av sjokolade og peanøtt, byr på en rekke smarte byggeklosser – en ren nytelse for både kropp og sinn!
Kikerter er en næringsrik og glutenfri erstatning for mel i denne oppskriften. Velger du melkefri sjokolade er kjeksene dine i tillegg vegan om du vil!
Og de er superenkle å lage. Kjeksene skal være litt myke inni og sprø utenpå.
Med ønske om mange flotte øyeblikk til nytelse og positiv energi til hverdagens spennende sysler,
Berit N
Ingredienser
Powercookies
- 350 gram kikerter på boks/eske
- 2 ts vaniljeekstrakt
- 2 ss øko peanøttsmør
- 0.5 dl akasiehonning
- 1 ts bakepulver
- 50 g mørk sjokolade (>80%)
- Litt mineralsalt
Slik gjør du
Powercookies
- Hell av væsken av kikertene og skyll godt.
- Forvarm ovnen til 200 C.
- Bland alle ingrediensene bortsett fra sjokoladen i en bakebolle. Kjør en stavmikser gjennom blandingen til en jevn deig. Grovhakk sjokoladen. Rør sjokoladehakket inn i deigen. Form kuler av en stor teskje deig og sett dem på en stekeplate kledd med bakepapir.
- Stekes i 10 min på midterste rille – nam!