Rips med melkefri vaniljesaus

Bærsesongen er over oss for fullt og det modnes i mange hager. Fargerike bærbusker byr på både rips, solbær og bringebær her i Trøndelag, noen også lille stikkelsbær og bjørnebær. Jo mer farge, dess bedre. Og usprøytet selvfølgelig. Hva er vel bedre da enn å kunne by på hjemmelaget vaniljesaus til friske bær? En vaniljesaus som alle kan tåle? Prøv min nydelige vegan vaniljesaus fri for både melk og egg.

Bærsesongen er over oss for fullt og det modnes i mange hager. Fargerike bærbusker byr på både rips, solbær og bringebær her i Trøndelag, noen også lille stikkelsbær og bjørnebær. Jo mer farge, dess bedre. Og usprøytet selvfølgelig. Hva er vel bedre da enn å kunne by på hjemmelaget vaniljesaus til friske bær? En vaniljesaus som alle kan tåle? Prøv min nydelige vegan vaniljesaus fri for både melk og egg.

Ingredienser

Rips med melkefri vaniljesaus

70 g cashewnøtter, usaltede

2 dl kokosmelk

2 ss kokosblomstsukker/ 2ss øko lønnesirup/ 1 ss honning

frøene av 1 vaniljestang/1ts vaniljeekstrakt

1 klype havsalt

300 g rips

Mascarponekrem

300 g mascarpone (eller annen naturell kremost)

1 dl vaniljeyoghurt, gresk type

1 stk vaniljestang, frøene

2 ss kokosblomstsukker (evt. 1 ss honning)

1 klype havsalt

Slik gjør du

Rips med melkefri vaniljesaus

1.

Legg cashewnøttene i bløt i 20 min.

2.

Sil av vannet.

3.

Ha kokosmelk, nøtter, honning og vaniljeekstrakt i en blender.

4.

Kjør blenderen på full hastighet i 1 minutt.

5.

Ha kremen over i en bolle og sett den i kjøleskapet til avkjøling.

6.

Rens ripsene.

7.

Server så friske rips sammen med en kjempegod og næringsrik vaniljekrem.

Mascarponekrem

1.

Pisk alle ingrediensene lett sammen.

2.

Nytes med friske bær etter eget ønske.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Spis fargerike bær i sesong og frys ned bær som du kan tine gjennom vinteren.

Ikke ødelegg bærenes næringsstoffer med koking til syltetøy og safting.

Prøv også rips med mascarponekrem. Det er fantastisk godt det også!

Andre oppskrifter