Rosastekt lammelår med ovnsstekte rotgrønnsaker

Få ting smaker mer påske enn lam. Ingen påske uten lammestek på bordet. Men hvordan får man et uforglemmelig påskemåltid ut av et stort kjøttstykke? Hemmeligheten ligger i gode krydder, riktig steking og smaksrikt tilbehør. Her får du en enkel, men nydelig oppskrift hentet fra boken “Omstart30”.

Få ting smaker mer påske enn lam. Ingen påske uten lammestek på bordet. Men hvordan får man et uforglemmelig påskemåltid ut av et stort kjøttstykke? Hemmeligheten ligger i gode krydder, riktig steking og smaksrikt tilbehør. Her får du en enkel, men nydelig oppskrift hentet fra boken “Omstart30”.

Ingredienser

0.25 lammelår

0.25 dl klaret smør (til bruning og pensling)havsalt og pepper (til å gni inn lammelåret med)

0.5 dl grovhakkede friske urter (f.eks. persille, timian, rosmarin)

0.5 gulrøtter

0.5 persillerøtter

0.25 stor søtpotet (dobbel mengde hvis liten)

1 ss honning

Slik gjør du

1.

Bein ut lammelåret og kok evnt kraft på beina.

2.

Fyll lammelåret med 1 dl friske urter og litt salt og pepper.

3.

Surr lammelåret fast sammen med hyssing.

4.

Pensle lammelåret utvendig med 1/2 dl klaret smør. Gni inn med resten av urtene og litt salt og pepper.

5.

Brun lammelåret i en stekepanne til det er gyllent rundt det hele.

6.

Del grønnsakene i grove biter og legg dem i en ildfast form. Vend inn 1/2 dl klaret smør og litt salt og pepper.

7.

Legg lammelåret oppå grønnsakene og stek i ovnen ved 180 grader til låret har en kjernetemperatur på 65-68 grader. La hvile i 5-10 minutter.

8.

Vend honning og gjerne litt friske urter i grønnsakene før servering.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Hvordan får man et uforglemmelig påskemåltid ut av et stort kjøttstykke? Hemmeligheten ligger i gode krydder, riktig steking og smaksrikt tilbehør!

Andre oppskrifter