Få ting smaker mer påske enn lam. Ingen påske uten lammestek på bordet. Men hvordan får man et uforglemmelig påskemåltid ut av et stort kjøttstykke? Hemmeligheten ligger i gode krydder, riktig steking og smaksrikt tilbehør. Her får du en enkel, men nydelig oppskrift hentet fra boken “Omstart30”.
Ingredienser
Porsjoner:
Rosastekt lammelår
- 1 lammelår
- 1 dl klaret smør (til bruning og pensling)
- havsalt og pepper (til å gni inn lammelåret med)
- 2 dl grovhakkede friske urter (f.eks. persille, timian, rosmarin)
- 2 gulrøtter
- 2 persillerøtter
- 1 stor eller 2 små søtpoteter
- 1 ss honning
Slik gjør du
Rosastekt lammelår
1. Bein ut lammelåret og kok evnt kraft på beina
2. Fyll lammelåret med 1 dl friske urter og litt salt og pepper.
3. Surr lammelåret fast sammen med hyssing.
4. Pensle lammelåret utvendig med 1/2 dl klaret smør. Gni inn med resten av urtene og litt salt og pepper.
5. Brun lammelåret i en stekepanne til det er gyllent rundt det hele.
6. Del grønnsakene i grove biter og legg dem i en ildfast form. Vend inn 1/2 dl klaret smør og litt salt og pepper.
7. Legg lammelåret oppå grønnsakene og stek i ovnen ved 180 grader til låret har en kjernetemperatur på 65-68 grader. La hvile i 5-10 minutter.
8. Vend honning og gjerne litt friske urter i grønnsakene før servering.