Saftig gulrot- og appelsinbrød

Mange sliter med å finne gode glutenfrie brød uten cottagecheese og egg. Prøv mitt nye gulrot-appelsinbrød du også – det ble en suksess hjemme hos oss. De saftige, smaksrike og litt søte skivene med et hint av kanel fikk virkelig føtter å gå på.

Mange sliter med å finne gode glutenfrie brød uten cottagecheese og egg. Prøv mitt nye gulrot-appelsinbrød du også – det ble en suksess hjemme hos oss. De saftige, smaksrike og litt søte skivene med et hint av kanel fikk virkelig føtter å gå på.

Ingredienser

2.5 dl mandelmel

2 dl Jyttemel (eller annet naturlig glutenfritt mel som hirse, bokhvete, amaranth, quinoamel osv.)

5 ss kokosmel

0.5 dl kokosblomstsukker (kan kuttes)

1 ts kanel

2 ts bakepulver

0.5 ts havsalt

6 ss kikertlake (laken i en boks øko kikerter)

2 dl appelsinjuice (+ 2 ss hakket zest om du presser øko appelsiner)

2.5 dl revet øko gulrot (3 små gulrøtter)

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 175gC

2.

Ha bakepapir i en liten brødform

3.

Bland det tørre i en bakebolle og tilsett det våte og revet gulerot. Kjør sammen til en fin deig i en kjøkkenmaskin eller kna ingrediensene godt sammen for hånd.

4.

Form så deigen til et lite brød som du setter ned i en brødform. Brødet får omtrent den fasongen du former det til – det hever seg nesten ikke.

5.

Brett bakepapirkantene litt over brødet så det ikke blir brunt under steking.

6.

Stekes på nederste rille i ovnen i 60 minutter.

7.

Avkjøl og nyt med litt Smøremyk rapskokos og gjerne en skive god ost (med eller uten melk).

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter