Saftig gulrot- og appelsinbrød

Glutenfritt og vegan

Mange sliter med å finne gode glutenfrie brød uten cottagecheese og egg. Prøv mitt nye gulrot-appelsinbrød du også – det ble en suksess hjemme hos oss. De saftige, smaksrike og litt søte skivene med et hint av kanel fikk virkelig føtter å gå på.

Prøv også:

Ingredienser

  • 2.5 dl mandelmel
  • 2 dl Jyttemel (eller annet naturlig glutenfritt mel som hirse, bokhvete, amaranth, quinoamel osv.)
  • 5 ss kokosmel
  • 0.5 dl kokosblomstsukker (kan kuttes)
  • 1 ts kanel
  • 2 ts bakepulver
  • 0.5 ts havsalt
  • 6 ss kikertlake (laken i en boks øko kikerter)
  • 2 dl appelsinjuice (+ 2 ss hakket zest om du presser øko appelsiner)
  • 2.5 dl revet øko gulrot (3 små gulrøtter)

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 175gC
  2. Ha bakepapir i en liten brødform
  3. Bland det tørre i en bakebolle og tilsett det våte og revet gulerot. Kjør sammen til en fin deig i en kjøkkenmaskin eller kna ingrediensene godt sammen for hånd.
  4. Form så deigen til et lite brød som du setter ned i en brødform. Brødet får omtrent den fasongen du former det til – det hever seg nesten ikke.
  5. Brett bakepapirkantene litt over brødet så det ikke blir brunt under steking.
  6. Stekes på nederste rille i ovnen i 60 minutter.
  7. Avkjøl og nyt med litt Smøremyk rapskokos og gjerne en skive god ost (med eller uten melk).
Tags from the story
, ,